Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινά με στόχους η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Διαγωνισμός
θα διεξαχθεί για
το έμβλημά της

                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ
              ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αρκετά σοβαρός επιχειρείται να είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Το όργανο εκπροσώπησης των Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχει ως Πρόεδρο το Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σημιτσή και Αντιπρόεδρο το Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, συστήθηκε για πρώτη φορά με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και επιχειρεί να αντιμετωπίσει με περιφερειακή δομή τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή και να παράσχει σημαντικές υπηρεσίες.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου, ανάμεσα στα 49 θέματα που είχε η ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου, πέρα από αρκετά τυπικά ζητήματα όπως η εκπροσώπηση σε διάφορες επιτροπές και υπηρεσιακά συμβούλια, το σώμα απασχόλησαν αρκετά σοβαρά ζητήματα.

Ένα από αυτά είναι η οργάνωση που θα έχει το νέο όργανο που συνενώνει επιτελικά όλες τις πρώην ΤΕΔΚ στους 5 νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να είναι ευκίνητο αλλά και αποτελεσματικό.


Διαγωνισμός για το έμλβλημα της ΠΕΔ

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει διαγωνισμός προκειμένου να επιλεγεί έμβλημα για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της ΑΜΘ - που πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό της περιοχής και της αυτοδιοίκησης- ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και ιστοσελίδα της ΠΕΔ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και επικοινωνία για πολίτες και υπηρεσίες. Βασικό ζήτημα είναι φυσικά ο Προϋπολογισμός του 2012 αλλά και το πρόγραμμα δράσης, που πέρασαν από το Δ.Σ.

Γενικότερα με το οργανωτικό σχήμα που επιλέγεται και την πολιτική βούληση των μελών του απαρτίζουν την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιχειρείται να υπάρξει συντονισμός και υποστήριξη του έργου της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή, μέσα από ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται ότι η δομή της ΠΕΔ αλλά και οι δράσεις που προγραμματίζει θα έχουν πρακτικό αποτέλεσμα για τους Δήμους της Περιφέρειας.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/