Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο Νταβούτoγλου προσκάλεσε χθες τηλεφωνικά τον Δήμα στην... Θράκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, κάτω από την βαριά σκιά των δηλώσεων Γιλμάζ για τους εμπρησμούς στα δάση

    ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΞ;



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ο Ελληνας ομόλογός του Σταύρος Δήμας, με πρωτοβουλία του πρώτου.


Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική του ανακοίνωση, ο κ. Νταβούτογλου τηλεφώνησε στον κ. Δήμα για να τον προσκαλέσει στην ετήσια Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων, που συνεχίζεται αύριο στην Αδριανούπολη. Ο κ. Δήμας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την εν λόγω συνάντηση, αλλά δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να αποδεχθεί την πρόσκληση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Με την ευκαιρία της συνομιλίας, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν το θέμα των δηλώσεων του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ. Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχει θετικό αντίκτυπο στις διμερείς μας σχέσεις. Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό, ενόσω παραμένει αδιερεύνητο, δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών.

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν στο προσεχές μέλλον, ανάλογα με το πρόγραμμά τους.

.