Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Διαγωνισμός στον Έβρο για την εκποίηση 18.000 τόνων παλαιού υλικού

Ο ΟΣΕ αποφάσισε να εκποιήσει σιδερικά από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τα οποία εσχάτως γίνονται αντικείμενα κλοπών

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ;

Αρκετές οι κλοπές που έχουν σημειωθεί και στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Αλεξανδρούπολης. Σε χόμπι είχε εξελιχθεί για ορισμένους τους τελευταίους μήνες η κλοπή διάφορων υλικών που βρίσκονταν σε αδράνεια στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του ΟΣΕ σε όλη τη χώρα και στην Αλεξανδρούπολη. Η λίστα των υλικών που έχουν κλαπεί ή έγινε απόπειρα να κλαπούν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον Οργανισμό, ο οποίος στις 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την εκποίηση 18 χιλιάδων τόνων σιδηρικών από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Ράγες, σιδερένιους στρωτήρες, καλώδια χαλκού και άλλα υλικά έχουν συλληφθεί να προσπαθούν να αφαιρέσουν κατά καιρούς διάφοροι από το σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξανδρούπολης. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και αφορούν από παλαιό υλικό του ΟΣΕ, μέχρι μετασχηματιστές, κεραίες και διάφορα άλλα υλικά από οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.

Το θέμα έχει προβληματίσει την αστυνομία, καθώς οι δολιοφθορές είναι κάτι παραπάνω από εκτεταμένες. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις για την πρόληψη, την αποτροπή και καταστολή του φαινομένου. Ανάμεσα στις οδηγίες που έχουν λάβει οι αστυνομικές δυνάμεις είναι και οι «έφοδοι» σε επιχειρήσεις επεξεργασίας σιδήρου (ΣΚΡΑΠ) αλλά και σε εργοστάσια επεξεργασίας προϊόντων χαλκού.

Ταυτόχρονα οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των περιοχών που υπάρχει δίκτυο του ΟΣΕ όρισαν αξιωματικούς στους οποίους μπορεί πλέον να απευθύνεται ο ΟΣΕ, ενώ έχουν συσταθεί και ειδικές ομάδες ασφαλείας, οι οποίες αναπτύσσουν επιχειρησιακές δράσεις κατά μήκος του δικτύου του ΟΣΕ.
Η νέα προσπάθεια που γίνεται αφορά σε διαγωνισμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.Εφόσον ο διαγωνισμός για την περιοχή μας τελεσφορήσει, αναμένεται κυριολεκτικά να μείνουν χωρίς «δουλειά» οι συμμορίες «κυνηγών» μετάλλων, που λεηλατούσαν τα άχρηστα υλικά του ΟΣΕ στο νομό μας. Ο οργανισμός επιχειρεί να βάλει οριστικό τέλος στο πλιάτσικο, εκποιώντας 18 χιλιάδες τόνους σιδηρικών από τα οποία φιλοδοξεί να κερδίσει γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που έκαναν ως τώρα παράνομα οι «κυνηγοί» για την τσέπη τους, θα το κάνει νόμιμα ο ΟΣΕ για την… δική του, με την δημοπρασία που θα ξεκινήσει στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

Οι εταιρείες που εμπορεύονται σκραπ, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν 17.880.662 κιλά μετάλλων από παλιές σιδηροδρομικές γραμμές και στρωτήρες που ήταν άχρηστες μετά την αντικατάσταση του δικτύου και επί χρόνια έμεναν πεταμένα κατά μήκος της νέας γραμμής με αποτέλεσμα να γίνονται λεία των συμμοριών.

 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/