Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Πανσερραϊκός πέταξε την Ξάνθη εκτός συνέχειας του Κυπέλλου

Η ομάδα της Θράκης ανήκει σε ανώτερη κατηγορία, έπαιζε εντός έδρας, προηγήθηκε στο σκορ αλλά ο Ντα Κόστα πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή στα Πηγάδια, κάνοντας την μεγάλη έκπληξη, έστω και αν η Ξάνθη δίκαια διαμαρτύρεται για τέρμα στην εκπνοή που κακώς ακυρώθηκε απ' τον Κίρκο
    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Την έκπληξη της 5ης φάσης του Κυπέλλου σημείωσε την Τρίτη (17/1) ο Πανσερραϊκός, ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης στα «Πηγάδια» και την άφησε εκτός συνέχειας.

Τα «Λιοντάρια» που αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0, που είχε διαμορφώσει ο Μαρσελίνιο στο 24’ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φελίπε Ντα Κόστα, ο οποίος σκόραρε δις (44’ και 63’) πήραν μια παλικαρίσια πρόκριση για τους «8» του θεσμού. Οι Σερραίοι αποτελούν πλέον τον μοναδικό εκπρόσωπο της Football League.

Από την άλλη, οι Ακρίτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και έπεσαν… θύμα έκπληξης που τους αφήνει εκτός συνέχειας του Κυπέλλου. Ωστόσο, στο 94' οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχαν το τέρμα της ισοφάρισης με τον Μάρκο Μαρκόφσκι, όμως, ο διαιτητής Κύρκος σημείωσε φάουλ σε μαρκάρισμα ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων της Ξάνθης.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν από την αρχή για να πετύχουν ένα τέρμα που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα. Μόλις στο 13’ ο Πόι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Κουτζαβασίλη.

Η υπεροχή της SKODA Ξάνθης έφερε καρπούς έντεκα λεπτά αργότερα, όταν ο Μαρσελίνιο άλλαξε με τον Βλάση Καζάκη, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Κουτζοβασίλη για το 1-0.

Το γκολ των γηπεδούχων, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έδωσε άλλο… αέρα στο «συγκρότημα» του Μαρίνου Ουζουνίδη, το οποίο «έψαξε» για ένα ακόμα τέρμα. Στο 28’ ο Σουάνης πήρε την κεφαλιά αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καζάκη στο 34’.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν, αυτή την φορά με τον Πόι, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός είδε τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε στο 43’.

Κάπου εκεί… τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ντα Κόστα έφερε το ματς στα ίσια για τους φιλοξενούμενους, παίρνοντας την κόντρα από τον Βάλλα και με πλασέ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Λυμπερόπουλο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες με 1-1 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη μπήκε δυνατά και προσπάθησε για να πετύχει το δεύτερο τέρμα και να πάρει και πάλι… κεφάλι στο σκορ, ωστόσο, τα «Λιοντάρια» είχαν «κλείσει» τους χώρους, κάνοντας τη… ζωή δύσκολη για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασαν στο 61’ μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Βλαχοδήμος βρέθηκε απέναντι στον Κουτζαβασίλη, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ελάχιστα δίπλα από την εστία του Πανσερραϊκού. Σα να μην έφτανε αυτό για τους Ακρίτες, δύο λεπτά αργότερα, ο Ντα Κόστα… τιμώρησε για μία ακόμα φορά την επιθετική αφλογιστία των γηπεδούχων.

Ο Πορτογάλος επιθετικός άλλαξε την μπάλα Γκούρτσο και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δεξί «γάμα» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Λυμπερόπουλου, σημειώνοντας το 2-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους».

Όπως είναι λογικό, το γκολ του Ντα Κόστα, έφερε ακόμα περισσότερη πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, καθώς η Ξάνθη προσπάθησε για να πετύχει το τέρμα που θα της έδινε την ευκαιρία για διεκδικήσει στην πατάσταση την πρόκριση.

Στο 74’ ο Βλαχοδήμος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκόφσκι, που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά ως αλλαγή, πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο Κουτζαβασίλης με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι δύο ποδοσφαιριστές πρωταγωνίστησαν, ωστόσο αυτή την φορά, ο πορτιέρο των «Λιονταριών» μπλόκαρε εύκολα.

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση προς την περιοχή του Πανσερραϊκού, ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να δημιουργήσουν… ρήγματα, με αποτέλεσμα, από την μία να αυξάνεται το άγχος για την ισοφάριση και από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά για την πρόκριση.

Έτσι, φτάσαμε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου έγινε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Πόι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαρκόφσκι νίκησε στον αέρα τον Κουτζαβασίλη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού, ωστόσο ο Κύρκος ακύρωσε το γκολ, σφυρίζοντας φάουλ.

Από το ριπλέι φάνηκε πως ο επιθετικός της Ξάνθης δεν είχε έρθει σε επαφή με τον πορτιέρο του Πανσερραϊκού, ωστόσο, λίγα μέτρα πιο δίπλα, υπάρχουν σπρωξίματα μεταξύ του Βάλλα και του Τριανταφύλλου. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, οι οποίες εντάθηκαν μετά το τελευταίο σφύριγμα, με τον Αριστείδη Πιαλόγου και τον Γιάννη Παπαδημητρίου να διαμαρτύρονται έντονα προς τον Ηπειρώτη ρέφερι.

 
SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Εντιμάρ, Μπέρτος, Νταρμπιόν (58’ Βλαχοδήμος), Σουάνης (58’ Ντάνι), Πόι, Σταθάκης, Φλίσκας, Βάλλας, Καζάκης, Μαρσελίνιο (72’ Μαρκόφσκι).


ΠανσερραΪκός (Παύλος Δημητρίου): Κουτζαβασίλης, Παντελιάδης, Σαλαμαστράκης, Καρατζάς, Περπερίδης, Κ. Τριανταφύλλου, Ντα Κόστα (70’ Στεφανίδης), Γκόμεζ, Γκούρτσας (64’ Σαμπέγκου Μπανγκουρά), Τριανταφύλλου, Ντιόγκο (81’ Μιλένκοβιτς)
 
.