Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σώθηκε από θαύμα φοιτητής στις εστίες Κομοτηνής

Παρά λίγο να του κοστίσει ακριβά η χρήση αερόθερμου για το κρύο, αφού προκλήθηκε πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα χθες το πρωί νεαρός φοιτητής του ΔΟΣΑ, που διέμενε στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη. Ένα αερόθερμο, που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φοιτητής ξέχασε το αερόθερμο ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 10 το πρωί να προκληθεί ανάφλεξη στη συσκευή και η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα σε ολόκληρο το δωμάτιο. Ο φοιτητής, που κοιμόταν την ώρα εκείνη, αντιλήφθηκε έγκαιρα τις φλόγες, αν και είχαν ήδη επεκταθεί αρκετά. Διατηρώντας την ψυχραιμία του, κατάφερε να βγει ασφαλής από το δωμάτιο, αφήνοντας όμως πίσω όλα του τα υπάρχοντα, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

Προς βοήθεια του νεαρού προσέτρεξαν αμέσως και άλλοι φοιτητές, που διέμεναν σε διπλανά δωμάτια, την ώρα που οι καπνοί είχαν κατακλύσει το διάδρομο του πρώτου ορόφου. Το ευτύχημα ήταν ότι λειτούργησε κανονικά το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του διαδρόμου, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στο υπόλοιπο του κτιρίου. Άμεση ήταν και η επέμβαση της Πυροσβεστικής, που ειδοποιήθηκε από φοιτητές λίγο μετά από τις 10. Ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα βοηθητικό μετέβησαν στις φοιτητικές εστίες και σε λίγα λεπτά κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Για τα ακριβή αίτια του περιστατικού διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας.

Σε ό,τι αφορά πάντως τις υλικές καταστροφές, πραγματογνώμονας επρόκειτο να εξετάσει χθες τις ζημιές, που προκάλεσε η φωτιά στο δωμάτιο και στο κτίριο συνολικότερα, ενώ ο οικιακός εξοπλισμός του φοιτητή καταστράφηκε πλήρως, τόσο σε ό,τι αφορά συσκευές μεγάλης αξίας, όσο σε ρούχα και προσωπικά είδη. Επιπλέον, αποτέλεσμα της λειτουργίας του συστήματος πυρόσβεσης στο διάδρομο ήταν να πλημμυρίσουν κι άλλα δωμάτια του συγκεκριμένου ορόφου, για τα οποία οι ζημιές επίσης επρόκειτο να καταγραφούν.

Σε κάθε περίπτωση, το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ήταν αυτό, που απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς όπως επισήμανε ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών, κ. Παναγιώτης Δελτσίδης, «διαφορετικά δεν ξέρω αν θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερες ζημιές ή ακόμα και θύματα, με δεδομένο ότι κάποια παιδιά κοιμούνταν εκείνη την ώρα».

ΥΓ.: Ευχαριστούμε πολύ τον φοιτητή Milan Durik για τις φωτογραφίες

 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/