Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μπλοκάρουν δημοπρασίες με τρίωρη στάση εργασίας οι μηχανικοί της Θράκης

Θα αποτρέψουν τη δημοπρασία του έργου "βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ε.Ο. μέχρι Άβατο", που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στην Ξάνθη
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) Θράκης προκηρύσσει για σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου τρίωρη στάση εργασίας, από την αρχή του ωραρίου, 07.30 – 10.30 το πρωί, για την αποτροπή των δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την ημέρα αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη στα αιτήματα και διεκδικήσεις του κλάδου και η κυβερνητική πολιτική γίνεται σκληρότερη σε όλους τους τομείς, όπως επισημαίνει η ΕΜΔΥΔΑΣ.

Η αποτροπή των δημοπρασιών εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας όπως έχει προσδιοριστεί από το πρόγραμμα δράσης που υλοποιεί την απόφαση του 14ου τακτικού συνεδρίου.

Κοινοποιώντας την απόφαση για τις κινητοποιήσεις, η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης αναφέρει: «Σε συνέχεια των από 29/03/2011, 13/10/2011 και 29 / 11 / 2011, 11/1/2012 εξώδικών μας με τα οποία γνωστοποιήσαμε τις θέσεις μας και το σύνολο των αιτημάτων μας, την απόφαση του 14ου τακτικού μας συνεδρίου, την απόφαση του γενικού συμβουλίου στις 30/9/2011 και την απόφαση του Δ.Σ. στις 11/1/2012, στην οποία διαπιστώθηκε ότι η κυβερνητική πολιτική όχι μόνο συνεχίζει αλλά αυξάνει με δραματικό τρόπο την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων και σε όλα τα επίπεδα.

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία το ελληνικού κράτους κι έναν αιώνα από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας, απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της "προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας" και της "εφεδρείας" κουρελιάζοντας έτσι σύνταγμα και νόμους. Καταργούνται οργανικές θέσεις και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες των οποίων παραδίδονται λάφυρο στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα.

Καταργούνται και συγχωνεύονται φορείς του δημοσίου και το προσωπικό απολύεται μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Θεσμοθετείται η κινητικότητα του προσωπικού μεταξύ υπουργείων και αποκεντρωμένων υπηρεσιών χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία και κανένα κριτήριο. Με τις διατάξεις αυτές ανοίγει ένας νέος δρόμος για αυθαιρεσίες, κομματικές διώξεις και τακτοποιήσεις ημετέρων.

Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών με μοναδικό στόχο να καλυφθούν τυπικά και νομικά οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Τη νέα μεγάλη καταιγίδα απολύσεων, που θα υπάρξει το 2012 μόνιμου και έκτακτου προσωπικού μέσα από την αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών που θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες με στόχο την κατάργηση κατά 30% των οργανικών μονάδων.

Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο βαθαίνει η οικονομική εξόντωση των μισθωτών του Δημοσίου. Αυτό προκύπτει:

Από τους χαμηλούς βασικούς μισθούς που προσδιορίστηκαν με το νέο μισθολόγιο, την κατάργηση του κινήτρου απόδοσης και των 176€ των "φτωχών υπουργείων".

Από την κατάργηση των κλαδικών επιδομάτων.

Από τον περιορισμό των οικογενειακών επιδομάτων που μετατρέπονται σε οικογενειακή παροχή και δίνεται στον ένα σύζυγο εφόσον υπάρχει ανήλικο παιδί.

Από τον περιορισμό των υπερωριών και του κινήτρου απόδοσης.

Από τη σύνδεση μισθού-βαθμού και την αυθαίρετη ποσόστωση που περιορίζει την εξέλιξη στους καταληκτικούς βαθμούς.

Από την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων αφού οι μεταβατικές διατάξεις προβλέπουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτά που αναλογούν σε κάθε βαθμό και έχουν στόχο τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων.

Από την κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης.

Όλα έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους που κυμαίνονται από 7% έως 55%.

Κατακρεουργούνται ακόμη περισσότερο οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ και οδηγούνται στην κατάρρευση τα ασφαλιστικά Ταμεία με την επικείμενη νέα κλοπή από το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων και τις αβάσταχτες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

Λεηλατούνται τα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από τη βάρβαρη φορολογική επίθεση, την μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα αλλεπάλληλα χαράτσια».

 Η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης καλεί σε συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας, τους μηχανικούς, ώστε όπως επισημαίνει να αποκρουστεί η νέα βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης - ΔΝΤ - Ε.Ε. Μάλιστα την ημέρα της κινητοποίησης, την Τρίτη 17/01/2012, από την αρχή του ωραρίου 07.30 – 10,30 το πρωί, οι μηχανικοί δηλώνουν ότι θα αποτρέψουν τη δημοπρασία του έργου, «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ε.Ο. μέχρι Αβατο» προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, διαδικασία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

.