Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ναυάγιο ζωής: 45χρονη μητέρα 4 παιδιών έκανε την τελευταία δόση στην Κομοτηνή και έσβησε από ναρκωτικά

Το μεσημέρι της Κυριακής η κηδεία, μετά την νεκροψία
Συνελήφθη φίλος της για προμήθεια των ναρκωτικών
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η
ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ 
ΤΗΣ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ...

Η Ματίνα Μπισέλα 45χρονών κάτοικος εν ζωή Κομοτηνής κατέληξε από ναρκωτικά αφήνοντας τους τέσσερις γιους της και χάνοντας από τις επιλογές της την ευκαιρία να ζήσει… Ήταν ένα εντυπωσιακό πλάσμα που με την πρώτη εμφάνιση και τις επανωτές αλλαγές στα μαλλιά και το ντύσιμο δεν μαρτυρούσε όλα όσα έκρυβε, δηλαδή τον πόνο, την απογοήτευση και ενίοτε την εξαθλίωση.

Η εκλιπούσα Ματίνα Μπισέλα
 σε πιο πρόσφατη φωτογραφία

Η ζωή της θα μπορούσε να εμπνεύσει σεναριογράφους, να γίνει θέμα ταινίας, να αποτελέσει αντικείμενο κοινωνιολογικής έρευνας. Η ίδια ήταν όμως θύμα του εαυτού της και του πάθους της για τα ναρκωτικά. Το ήξεραν όλοι. Το περιβάλλον, οι φίλοι, η αδελφή, μητέρα της… Δεν υπήρξε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια έτσι κατέληξε μοιραία αποχαιρετώντας τον μάταιο κόσμο που δεν της πρόσφερε σχεδόν καμιά απόλαυση πλέον.
Βουρκωμένα πρόσωπα, λιτές φιγούρες στενών ανθρώπων της που ήταν το περιβάλλον της στην χθεσινή μέρα εκεί στην Μιχαήλ Καραολή όπου διέμενε η εκλιπούσα. Μια νέα γυναίκα που θα μπορούσε να δώσει και να κάνει πολλά είναι ένα ακόμη από τα θύματα της κοινωνικής μάστιγας που κάποιοι συμπολίτες μας της διπλανής πόρτας βιώνουν τόσο έντονα.

«Η Ματένια, όπως την λέει η μητέρα της η 71χρονη κυρά Αποστολία, έσβησε τόσο πρόωρα». Στην κηδεία θα παραστεί η 86χρονη αδελφή της από τον Πολύανθο, ειδοποιούνται γνωστοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο ενώ η σωρός δεν έχει έλθει ακόμη στο σπίτι αφού γίνεται από τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη η νεκροψία και νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η 45χρονη ξεψύχησε σε σπίτι φίλου της στην περιοχή του κολυμβητηρίου ενώ ο περίπου συνομήλικός της συνελήφθη για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας.


Ανάστατοι οι γείτονες από την παρουσία της οικογένειας και όσους μπαινόβγαιναν…

Βρεθήκαμε εκεί στον α΄όροφο της πολυκατοικίας που τα τελευταία χρόνια μας λένε ότι είναι μάρτυρες μια κατάστασης ανυπόφορης με χρήστες που έρχονται σε ακατάλληλες ώρες ενοχλούν ή βγαίνουν από το σπίτι ζαλισμένοι μένουν στις σκάλες και βρίζουν ή δημιουργούν προβλήματα. Πολλές φορές ένοικοι της οικοδομής πήγαν στον εισαγγελέα να ζητήσουν μια λύση, προστασία, να καταγγείλουν οφθαλμοφανή διακίνηση ναρκωτικών.

Η κ. Βάσω Καγκέλη, δεν είχε ενημερωθεί για τον θάνατο της Ματίνας. «Κρίμα ψυχή είναι ένας άνθρωπος χάθηκε, αλλά η οικογένεια αυτή από την στιγμή που μπήκε στην πολυκατοικία δημιούργησε πρωτόγνωρα προβλήματα. Μας έκαναν όλους να υποφέρουμε και να πια ήταν η κατάληξη. Κρίμα».

Η κυρία Αποστολία Μπισέλα αγωνίζεται από τα 37 της χρόνια
 να μεγαλώσει τα κορίτσια και να τα στηρίξει. Τι έκανα λάθος
αναρωτιέται και πήραν το δρόμο των ναρκωτικών;
Κρατά την φωτογραφία της κόρης της που ξεψύχησε
χθες κάνοντας την δόση της σε φιλικό σπίτι
Μια ζωή πόνο αγωνίες και προσπάθεια; Να βγει από το λούκι περιγράφει η μητέρα της 45χρονης που καλείται πάλι να σφίξει τα δόντια και να παλέψει για τα 4 παιδιά της κόρης της

Ηρωίδα η μητέρα της εκλιπούσας όλα αυτά τα χρόνια καλείται να στηρίξει και πάλι τα εγγόνια και την άλλη κόρη της που είναι βυθισμένη στο ίδιο λούκι. Η κυρία Αποστολία ανοίγει την πόρτα της αλλά και την ψυχή της μιλώντας για την κόρη της που έφυγε από την ζωή. Η ίδια λειτουργεί σαν τον άνδρα της οικογένειας αφού κι αυτή μεγάλωσε τα κορίτσια ξενοδουλεύοντας, καθαρίζοντας σκάλες, κοιτώντας αρρώστους ως αποκλειστική, δουλεύοντας ασταμάτητα παλιά στην Γερμανία τώρα εδώ παρά τα 71 χρόνια της. Αυτή μεγάλωσε τα παιδιά της κόρης της, αντιμετωπίζοντας τον πόνο, τις εξαρτήσεις της, τα ναρκωτικά. Δεν κάνατε καμιά προσπάθεια να απεξαρτηθεί την ρωτάμε;

Βέβαια τις έστειλα στην Βουλγαρία να μπορέσουν να περάσουν στην μεθαδόνη ήταν κι εκεί άτυχες. Στην Γερμανία χώρισε και ήρθε με τα μωρά. Μόνη μου σχεδόν τα μεγάλωσα κι εγώ έμεινα χήρα στα 37χρόνια μου. Βοήθησαν τον γαμπρό μου τον πήρα σπίτι τον στήριξα, ανέλαβα τ6α παιδιά αλλά τελικά δεν έμεινε έφυγε. Άνοιξα στην κόρη μου καφέ μπαρ για να δούμε μια άσπρη μέρα, το κλείσαμε στο μεταξύ μπλέχτηκε με ένα τύπο μπήκε στο κόσμο των ναρκωτικών. Μαύρη ζωή όλο αγωνίες και πόνο».

Η κυρά Αποστολία χαϊδεύει την φωτογραφία της που ήταν μαθήτρια γυμνασίου ένα πανέμορφο κοριτσάκι αλλά και μετά που ήταν πετσί και κόκκαλο από την πρέζα πάλι ήταν η αγαπημένη της κόρη. Στην ζωή μου έμαθα να κάνω μόνο καλά θα πει. «Αυτά τα καλά θα βρεθούν μπροστά σου κ. Αποστολία», τη λέμε και την χαιρετούμε ενώ στο σπίτι περιμένουν την σωρό της Ματούλας…

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/