Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

"Δεν θα μας εμποδίσει η τάφρος να περάσουμε τον Έβρο", γράφουν στη Τουρκία

Η τάφρος του Έβρου έχει ενοχλήσει πολύ τους Τούρκους κι αυτό προκύπτει από τα κατά καιρούς δημοσιεύματα. Κάποια από αυτά όμως, όπως τα σημερινά, μπορούν να χαρακτηριστούν απειλητικά

             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η τάφρος του Έβρου ,έχει ενοχλήσει πολύ τους Τούρκους κι αυτό προκύπτει από τα κατά καιρούς δημοσιεύματα.Κάποια από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ‘απειλητικά”.
Η “στρατιωτική” ιστοσελίδα Askerhaber (μετάφραση από tourkikanea.gr) έγραψε ότι “η Ελλάδα κοντεύει να τελειώσει το χαντάκι που ετοίμασε για να μην περνάνε τα τουρκικά άρματα” αλλά αυτό δεν θα ωφελήσει σε τίποτα και εξηγεί γιατί:

“Πηγές από τις τουρκικές ΕΔ παρομοίασαν την προσπάθεια της Ελλάδας με το Σινικό Τείχος της Κίνας και τόνισαν πως δεν θα ωφελήσει καθόλου,υπενθυμίζοντας πως τα γεφυροφόρα άρματα τύπου Μ-48 των τουρκικών ΕΔ είναι σχεδιασμένα για να περνάνε τάφρους, καθώς και ότι με το σύστημα ΣΑΜΟΥΡ που παράγεται από τη εταιρία FNSS, έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο η ικανότητα του στρατού να ξεπερνά τέτοιου είδους εμπόδια”.

Ωραία τα γράφουνε,αλλά προφανώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε.Και επειδή το ξέρουν γι΄ αυτό “γκρινιάζουν”. Το πλάτος της τάφρου είναι τέτοιο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για τους Τούρκους.

Βέβαια από τέτοια δημοσιεύματα προκύπτει αβίαστα πόσο καλά πάει …η ελληνοτουρκική φιλία!


Πηγή:  http://www.onalert.gr/