Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή φρουράς στο Γηροκομείο Ξάνθης. Αναζητείται διέξοδος

Να αποσυρθεί από τη Προεδρεία του Ιδρύματος αποφάσισε η Βιβή Στυλιανίδου, μετά από πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Να αποσυρθεί από τη Προεδρεία του Ιδρύματος “Μέγας Βασίλειος” που διοικεί το Γηροκομείο της Ξάνθης αποφάσισε η Βιβή Στυλιανίδου, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στο συγκεκριμένο πόστο.

Η απόφαση αυτή, αναμενόμενη για αρκετούς, δημιουργεί ενδιαφέρον για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόθυμο να αναλάβει τα ηνία του Ιδρύματος, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και ενώ η Πολιτεία χρηματοδοτεί με πολλά εκατομμύρια μια νέα δομή φροντίδας Ηλικιωμένων.

Καθώς αναμένονται οι σχετικές διαδικασίες ανάδειξης νέου Δ.Σ., η φημολογία για τον πιθανό διάδοχο της Βιβής Στυλιανίδου υπάρχει και, έστω και με δυσκολία, φαίνεται ότι θα υπάρξει προθυμία κυρίως από τον τομέα του εθελοντισμού, προκειμένου το Ίδρυμα να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Σύντομα αναμένεται ότι θα εκφραστεί και επίσημο ενδιαφέρον για τη στελέχωση του νέου Δ.Σ.


Ευχές πολλές, προθυμοι ελάχιστοι.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει από παράγοντες της πόλης σε συζητήσεις με το XanthiPress.gr, “ευχές και προτροπές εκφράζουν όλοι για το Γηροκομείο αλλά στη δύσκολη στιγμή, κανείς δεν πρόκειται να εμφανιστεί” για να διαχειριστεί μια τόσο δύσκολη κατάσταση και να αναλάβει την ευθύνη για αρκετούς ηλικιωμένους και εργαζόμενους που εξαρτώνται άμεσα από τη λειτουργία του Γηροκομείου Ξάνθης.

Πολύ πρόσφατα, πολίτες της Ξάνθης προχώρησαν στην ίδρυση συλλόγου για την υποστήριξη της λειτουργίας του Γηροκομείου και, γενικότερα, τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα κινητοποίησαν κάποιους ανθρώπους της πόλης, στην κατεύθυνση της διάσωσης του Ιδρύματος.

 
Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/