Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Να κερδίσει επιτέλους τον Ολυμπιακό θέλει η Ξάνθη

Εχει να το πετύχει πέντε χρόνια, αλλά παραδοσιακά οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονται στα Πηγάδια και έτσι προβλέπεται μεγάλο αγώνας απόψε
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Κάπως έτσι είναι το σύνθημα που το δίνει ο κόσμος στους ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, για νίκη επί του Ολυμπιακού στο ματς των Πηγαδίων, την Κυριακή 22/01 (ώρα 17:15 ΝΕΤ), αφού πάντα θέλουν να βλέπουν την αγαπημένης τους ομάδας να επιβάλλεται σε κάποια από τις ¨μεγάλες¨ του ελληνικού πρωταθλήματος. Μετά τις εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και την λευκή ισοπαλία με ΠΑΟΚ, είναι η μοναδική ευκαιρία της ξανθιώτικης ομάδας να πετύχει μια μεγάλη νίκη.


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είδε την ομάδα του να μένει εκτός Κυπέλλου, από την απρόσμενη ήττα από τον Πανσερραϊκό, αλλά στην προετοιμασία για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό είχε θετικές εξελίξεις, αφού είδε τους Βασιλακάκη και Στάσιακ να ξεπερνούν τα προβληματά τους και τους συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή της ομάδας, από αυτήν θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Μπέρτος. Το γεγονός αυτό φέρνει ανακατατάξεις στην αμυντική γραμμή, με τον Μπαξεβανίδη να διεκδικεί θέση στην βασική 11αδα, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να πάει στα δεξιά ο Κομεσίδης και να αγωνιστεί ο Στάσιακ ή ο Σταθάκης στο κέντρο της άμυνας.

Από την άλλη μεριά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει πρόβλημα με τους επιθετικούς, αφού θα απουσιάζει ο Μιραλλάς και ο Τζιμπούρ, ενώ μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε λύθηκε και το συμβόλαιο του Γέστε. Όμως υπάρχουν και επιστροφές, αυτή του Ντιόγκο, που αγωνίστηκε και στο ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ κανονικά στην αποστολή βρίσκεται και ο Ιμπαγάσα που ήταν αμφίβολος. Πάντως το μεγάλο ρόστερ του Ολυμπιακού, έχει πάντα λύσεις και οι απουσίες δεν είναι πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά.
Η προϊστορία είναι συντριπτική, υπέρ του Ολυμπιακού, που σχεδόν κάθε χρόνο περνάει εύκολα ή δύσκολα από τα Πηγάδια, τα τελευταία 10 χρόνια μετράει 7 νίκες! ενώ η Ξάνθη έχει μόλις 2 και ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας 10ετίας:


2010-11 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-3

2009-10 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-1

2008-09 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-1

2007-08 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-4

2006-07 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0

2005-06 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-0

2004-05 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 2-1

2003-04 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3

2002-03 Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-5



Αποστολές των ομάδων:

Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Καζάκης, Στάσιακ και Ντάνι.

Ολυμπιακός: Κοστάνσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπάζογλου, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ποτουρίδης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μακούν, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Ορμπάιθ, Αμπντούν, Φουστέρ, Πάντελιτς, Ντιόγκο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας), με βοηθούς τους κ. Ακριβό (Αθηνών) και κ. Καρσιώτη (Κορινθίας), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Κομίνης (Θεσπρωτίας).

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/