Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δικογραφία και για αστυνομικούς για την απόδραση από το ΑΤ Σουφλίου

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται το πρωί και ο έβδομος δραπέτης από τα κρατητήρια που συνελήφθη στην... Τουρκία, όπου είχε καταφέρει να βρει καταφύγιο
          ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν τον φάκελο της μυθιστορηματικής απόδρασης επτά αλλοδαπών κρατουμένων από το αστυνομικό τμήμα Σουφλίου το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Ο τελευταίος από τους δραπέτες παραδόθηκε στην Ελλάδα από τους Τούρκους αστυνομικούς και θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για έναν μετανάστη από την Δομινικανή Δημοκρατία, που είχε αποδράσει μαζί με έναν ομοεθνή του, τρεις Ιρανούς, έναν Αφγανό και έναν Πακιστανό, δημιουργώντας ένα άνοιγμα στον τοίχο του χώρου κράτησής τους από το οποίο πέρασαν στον εξωτερικό χώρο και έφτασαν ως την περίφραξη όπου σκαρφάλωσαν χωρίς να τους εμποδίσει κανείς και διέφυγαν προς τον κάμπο! Όμως, η άμεση κινητοποίηση δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης οδήγησε στην άμεση σύλληψη των έξη.

Ο τελευταίος δραπέτης κατάφερε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, άγνωστο πώς, να περάσει τον Έβρο και να μπει στο τουρκικό έδαφος. Όμως, μη βρίσκοντας τρόπο διαφυγής, παραδόθηκε στις τοπικές αρχές. Η δικογραφία για την απόδραση που είχε παραδοθεί στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, αφορά και τις ευθύνες αστυνομικών για την ομαδική απόδραση.

.