Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Βραβείο από το υπ. Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ σε εστιατόριο της Κομοτηνής

80 χρόνια παραδοσιακών
γεύσεων επιβραβεύθηκαν με
πιστοποιητικό ελληνικής κουζίνας

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σήμα κατατεθέν για δεκαετίες αποτελεί το εστιατόριο «Αδέλφια» στην Κομοτηνή, αφού στην καρδιά της πόλης προσφέρει πιάτα θρακιώτικης και βορειοελαδίτικης κουζίνας, που έχουν τους δικούς τους φανατικούς φίλους αλλά και κερδίζουν καθημερινά τους επισκέπτες της πόλης που αναζητούν μαγειρευτό φαγητό ποιότητας. Στα χρόνια αυτά πέρασαν από το εστιατόριο ιστορικές προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας, της τέχνης, έγιναν δεκάδες συνεστιάσεις και συνάξεις, όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τα δρώμενα της πόλης ενώ συνδυάστηκε με τη χαρά και τη λύπη, με τη φιλόξενη οικογενειακή ατμόσφαιρα, μα πάνω απ’ όλα με την καθαριότητα και την αγνότητα των προϊόντων και της παρασκευής τους.

Συνεχιστές αυτής της παράδοσης είναι οι Ανέστης Βαφειάδης οικονομολόγος, ο Νικόλαος Κουρτίδης πολιτικός μηχανικός που δεν εγκατέλειψαν την πορεία της οικογένειας. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι πρόσφατα το εστιατόριο πιστοποιήθηκε από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Ανάπτυξης με το σήμα της «Ελληνικής κουζίνας». Όπως θα πει μιλώντας στο «Χ» ο Ανέστης Βαφειάδης, η πιστοποίηση αυτή γίνεται με αυστηρά κριτήρια κάθε τρία χρόνια. Η πρώτη είχε γίνει το 2008 και επαναλαμβάνεται με διαρκείς ελέγχους από το υπουργείο Ανάπτυξης και οι περισσότεροι έλεγχοι μάλιστα είναι αιφνίδιοι. Το χαρακτηριστικό που μας κάνει να προσεγγίσουμε δημοσιογραφικά την περίπτωση του εστιατορίου «Αδέλφια» είναι ότι παίρνει αυτή τη διάκριση ως το μοναδικό εστιατόριο του νομού Ροδόπης!

«Πρακτικά αυτό σημαίνει θα πει ο κ. Βαφειάδης ότι χρησιμοποιούμε στην κουζίνα αποκλειστικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκιες πατάτες, δίνεται έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και ότι χρησιμοποιούνται όλα τα ντόπια προϊόντα, όπως φέτα Κομοτηνής, γιαούρτια, κρασιά, λαχανικά κλπ».

Από τα πιάτα που κάνουν κορυφαία την επιλογή στα ΑΔΕΛΦΙΑ είναι ο θρακιώτικος σαρμάς, το κουνέλι στιφάδο, το αρνάκι ατζέμ πιλάφ, οι πολίτικες αγκινάρες, το χοιρινό λάχανο τουρσί, παπουτσάκι μελιτζάνες, γεμιστά, ενώ εκεί θα βρείτε σούπες, ζυμαρικά, λαχανικά και φυσικά όλη την ποικιλία σε ψητά ώρας στον ευπρεπή και λιτό χώρο του εστιατορίου. Δεν νοείται φυσικά για κάποιον να βρεθεί στην Κομοτηνή και να μην γευθεί την απόλαυση ενός γεύματος στο συγκεκριμένο εστιατόριο μαζί με όσα άλλα θα κάνει στην Κομοτηνή, όπως επισκέψεις σε τοπικά μουσεία, περίπατο στο παραδοσιακό κέντρο, στις γειτονιές της πολυπολιτισμικότητας και αλλού

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/