Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Βασικοί οι Θρακιώτες στη νίκη της Εθνικής Νέων στη Ρωσία

Γούτας και Βοσνακίδης έπαιξαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με την Λετονία, όπου η Ελλάδα νίκησε 4-0. Ισοπαλία 0-0 μία ημέρα πριν με την Ιταλία!

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Την πρώτη της νίκη στο διεθνές φιλικό τουρνουά «Valentin Granatkin» που διοργανώνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ρωσίας πέτυχε την Κυριακή η Εθνική Νέων, έχοντας στις τάξεις της και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης τους Δημήτρη Γούτα της Ξάνθης και Δημήτρη Βοσνακίδη του Πανθρακικού.

Η Εθνική Ομάδα κάτω των 18 εμφανίστηκε εντυπωσιακή κατά διαστήματα και επικράτησε στην Αγία Πετρούπολη 4-0 της Λετονίας για τις θέσεις 9-12 του τουρνουά. Για τη «γαλανόλευκη» σκόραραν οι Δώνης (55΄), Σπανός (57΄), Μουζακίτης (72΄) και Πολιανίδης (90΄), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο 10΄ ο Γιαννιτσάνης αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοντοπίδης, Πολιανίδης, Χουχούμης (65΄ Παπουτσιγιαννόπουλος), Γούτας, Βοσνακίδης, Σιώπης (65΄ Ιωαννίδης), Παναγιωτούδης (75΄ Καντούτσης), Μουζακίτης, Δώνης, Γιαννιστάνης (72΄ Σούκιας), Σπανός (72΄ Παπαδημητρίου).

Μία ημέρα νωρίτερα η Εθνική Νέων είχε καταφέρει να αποσπάσει ισοπαλία χωρίς τέρματα από την Ιταλία. Η ελληνική ομάδα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, είχε την υπεροχή σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς αν οι νεαροί διεθνείς ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Και σε αυτόν τον αγώνα έπαιξε ως βασικός και σε όλη του την διάρκεια ο Γούτας, που ουσιαστικά αγωνίστηκε δύο 90λεπτα μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ο Βοσνακίδης μπήκε ως αλλαγή στο τέλος.

ΕΛΛΑΔΑ: Χουτεσιώτης, Παπουτσογιαννόπουλος, Χουχούμης, Καντούτσης, Γούτας, Σιώπης, Μουζακίτης (68΄ Σπανός), Παναγιωτούδης (83΄ Παλιάτσιος, 90΄ Βοσνακίδης), Σούκιας (64΄ Δώνης), Παπαδημητρίου (74΄ Γιαννιτσάνης), Ιωαννίδης (85΄ Πολιανίδης).

Ουσιαστικά αυτό που στοίχισε στην Εθνική Νέων ήταν η ήττα της στην πρεμιέρα του τουρνουά από την Ουκρανία με 5-0 αφού παρά την ισοπαλία που απέσπασε από την Ιταλία, έμεινε στην τρίτη και τελευταία θέση στον όμιλο με αυτόν τον έναν βαθμό. Πρώτη αναδείχθηκε η Ιταλία με τέσσερις, αφού είχε νικήσει με 5-1 τους Ουκρανούς που περιορίστηκαν με τρεις βαθμούς στην δεύτερη θέση. Κάπως έτσι η Εθνική κλήθηκε να αγωνιστεί για τις θέσεις 9-12 με αντιμέτωπες τις τρίτες ομάδες των άλλων ομίλων και μετά τη νίκη επί της Λετονίας, η Ελλάδα θα παίξει διεκδικώντας την 9η θέση την Τρίτη 10/1 και ώρα 15:30 Ελλάδας στο γήπεδο της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, με αντίπαλο τη Λιθουανία ή το Αζερμπαϊτζάν.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/