Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη στην Αθήνα με Χρυσοχοίδη, Σκανδαλίδη, Μαγκριώτη και Τιμοσίδη

Μια σειρά από ζητήματα που «καίνε» το τελευταίο διάστημα είχε την ευκαιρία να προωθήσει κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Άρης Γιαννακίδης
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μια σειρά από ζητήματα που «καίνε» το τελευταίο διάστημα είχε την ευκαιρία να προωθήσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Στη διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες διάφορα Υπουργεία και είχε σειρά συναντήσεων. Πιο αναλυτικά:


Τελωνεία, ΙΚΑ και Συμψηφισμός των οφειλών με τα χρέη του Δημοσίου

Πέρα από το ζήτημα του Τελωνείου στο Λάγος και των παραρτημάτων ΙΚΑ Νευροκοπίου και Λιμεναρίων, για τα οποία υπήρξαν συγκρατημένα θετικές διαβεβαιώσεις ο Περιφερειάρχης στο Υπουργείο Οικονομικών συζήτησε το φλέγον ζήτημα του συμψηφισμού χρεών του δημοσίου με τις οφειλές των επιχειρήσεων. Το αίτημα αυτό για το οποίο έγινε μια προπαρασκευαστική επαφή, έχει εκφράσει στην ηγεσία της Περιφέρειας ο Επμελητηριακός κόσμος. «Άνοιξε» στις συζητήσεις και τέθηκε από την πλευρά της ΑΜΘ ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξει και σχετική πρωτοβουλία από τον Υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.


25 εκατ. για Μικρομεσαίους +25 εκατ. για Οροσειρά Ροδόπης.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στη συνάντηση με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οριστικοποιήθηκε το ζήτημα της παροχής 25 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα διαχειριστούν διαμέσου των επιμελητηρίων και αναμένεται να αποτελέσουν ανάσα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με 25 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος Οροσειράς της Ροδόπης, το οποίο δεν θα επιβαρύνει την Περιφέρεια και άρα το σημαντικό ποσό θα εξοικονομηθεί στο ΕΣΠΑ.


Στο Υπουργείο Υποδομών με Μαγκριώτη.

Στο Υπουργείο Υποδομών τέθηκε με τον πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο το αίτημα της περιοχής για αποσαφήνιση, άμεσα, του νομικού πλαισίου για την επέμβαση στον τομέα των πλημμυρών καθώς επίσης και επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Εκεί ο Άρης Γιαννακίδης συνάντησε το Γ. Μαγκριώτη, αλλά δεν έγιναν γνωστά τα ακριβή αποτελέσματα της συνάντησης.

Με το Μιχάλη Τιμοσίδη υπήρξε συνάντηση μαζί με αρκετούς παράγοντες για το πρόβλημα των κουνουπιών και τον έγκαιρο προγραμματισμό. Τέλος, μια σημαντική εξαγγελία αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλία της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συνάντησε τον Κώστα Σκανδαλίδη .

 
Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/