Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Λύση για Τελωνείο Λάγους με συμφωνία Οικονόμου με Ξυνίδη

Στην Αθήνα Άρης Γιαννακίδης
και Φώτης Καραλίδης, που
επίσης είχαν επαφές για το θέμα

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η λύση που συμφωνήθηκε μεταξύ Παντελή Οικονόμου και Σωκράτη Ξυνίδη είναι αυτή που οριστικοποιείται για τη συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου στο Πόρτο Λάγος.

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Οικονομικών ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης το πρωί της Παρασκευής.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ανακόπτει την πορεία κατάργησης οργανικών μονάδων σε διάφορες περιοχές, αλλά εξαιρεί το Πόρτο Λάγος από τη διαδικασία, ενσωματώνοντας το Τελωνείο σε αυτό της Ξάνθης. Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα, ως παράρτημα του Τελωνείου της Ξάνθης. Πρόκειται για το σχέδιο που είχε περιγράψει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Σωκράτης Ξυνίδης, όταν είχε πει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να καταργηθεί το Τελωνείο της Ξάνθης και να μεταφερθεί στο Λάγος.


Επιζητούν εξασφάλιση για το μέλλον στο Δήμο Αβδήρων

Από την πλευρά του ξανθιώτη Αν. Υπουργού και της ηγεσίας της Περιφέρειας η είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση. Από την πλευρά του Δήμου Αβδήρων και των κατοίκων, διατηρείται μια μικρή, έστω, επιφύλαξη, μέχρι να γίνει γνωστό το τελικό πλάνο.

Αυτό γιατί, όπως δήλωσε στο XanthiPress.gr ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, διερμηνεύοντας τις προθέσεις κατοίκων και φορέων, αυτό που αναζητείται είναι μια διασφάλιση ότι το Τελωνείο θα συνεχίσει να λειτουργεί εσαεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι επιχειρούν να εξασφαλίσουν ότι σε περίπτωση που έκλεινε το Τελωνείο της Ξάνθης μελλοντικά, αυτό του Λάγους θα συνέχιζε να λειτουργεί, εντάσσομενο σε μεγαλύτερη οργανική μονάδα. Αυτή η «μερική αυτονομία» που φαίνεται να ζητούν οι άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής, είναι δύσκολο να εκφραστεί σε νομοθετικό κείμενο. Όμως όλοι θα αναμένουν την επισημοποίηση της «διάσωσης» του Τελωνείου στο Λάγος προκειμένου να εκτιμήσουν τα οφέλη της διατήρησης σε λειτουργία.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/