Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ντέρμπι στην Αλεξανδρούπολη κόντρα στην Κηφισιά

Ο Εθνικός αντιμετωπίζει την αθηναϊκή ομάδα σε μια κρίσιμη αναμέτρηση για την πρεμιέρα του δεύτερυ γύρου στο πρωτάθλημα της VolleyLeague
ΤΟ PREGAME
ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο βασικός κορμός της πρώτης αγωνιστική του Β' γύρου της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, διεξάγεται σήμερα με τη διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων. Στην Αλεξανδρούπολη, το παιχνίδι όπου ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται τον ΑΟ Κηφισιάς (έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο τον ΑΟΚ στον Έβρο) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι είναι στην 5η της βαθμολογίας με 14 βαθμούς κι ο ΑΟΚ στην 6η με 11 (όσους έχουν και οι ΕΑΠ, Λαμία).«Είναι ένα παιχνίδι κομβικό, αφού εφόσον επικρατήσουμε με καθαρό σκορ θα ξεφύγουμε αρκετά από την ζώνη των πλέι άουτς», παραδέχθηκε ο Γιάννης Ανδρέαδης χαρακτηρίζοντας τον ΑΟΚ «δύσκολο και πάντα υπολογίσιμο αντίπαλο. Το καλό είναι πάντως ότι φέτος στην έδρα μας έχουμε πάρει αρκετές καθαρές νίκες. Από κει και πέρα δεν μας ξεγελά το γεγονός ότι η Κηφισιά έχει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, αφού είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Στην Κηφισιά για μια ακόμη εβδομάδα ο Κώστας Αρσενιάδης έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αφού τις τελευταίες ημέρες οι προπονήσεις έγιναν μετ' εμποδίων λόγω των προβλημάτων που είχαν οι Ντε Ρόκο, Καλαϊτζίδης, Ταμπουρατζής, Εστράδα, Καριπίδης (οι δύο τελευταίοι είναι εξαιρετικά αμφίβολοι).

«Να δούμε πρώτα τι ομάδα θα παρατάξουμε και μετά να μιλήσουμε για το παιχνίδι, γιατί έχουμε πάρα πολλά προβλήματα», τόνισε ο τεχνικός του ΑΟΚ και κατέληξε: «Όποιος κι αν παίξει θα κάνουμε την προσπάθεια μας, απέναντι σε μια ομάδα που και φέτος έχει αποδείξει ότι εντός έδρας είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος».


Οι άλλοι αγώνες

Στο κλειστό της Μίκρας ο Ηρακλής υποδέχεται τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τους κυανόλευκους να θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους και τους κιτρινόμαυρους να προέρχονται από τρεις σερί ήττες.
Στον Άρη ο Γιώργος Γιάτσης μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια του Αινεία Τζελάτη, το συμβόλαιο του οποίου εγκρίθηκε χθες. Επιστροφή στη δράση για τον Φοίνικα (το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας με την Λαμία είχε αναβληθεί λόγω των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΓΣ) που υποδέχεται τον ουραγό της βαθμολογίας Παναθηναϊκό με τους πράσινους να έχουν πλέον στην σύνθεση τους τον Βούλγαρο διαγώνιο Αλεξ Γκορμπάτκοφ.

Για τους γηπεδούχους είναι νοκ άουτ ο τραυματίας Ντάνγκουμπιτς και αμφίβολοι οι Μπρίτζιτς, Θάνος, με τον Ζένια Γκόρτσανιουκ να είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά ως κεντρικός αν χρειαστεί. Ο αήττητος εντός έδρας Παμβοχαϊκός υποδέχεται την Λαμία σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι της περιφέρειας, με τους φιλοξενούμενους να αγνοούν την εκτός έδρας νίκη από την 5η αγωνιστική όταν νίκησαν στην Πάτρα την ΕΑΠ. Στο στρατόπεδο της Λαμίας (αμφίβολος ο Σιμεούνοβιτς), αφήνουν για λίγο στην άκρη τον επαναληπτικό με την Κνακ Ροζελάρε (την ερχόμενη Πέμπτη στο Χαλκιοπούλιεο).



Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Σάββατο 14/1

19.00, Βόχας (Novasports), ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΓΣ Λαμία, Ράπτης, Βουδούρης, Κομισάριος: Βασιλειάδης

19.00, Σύρου, Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός, Βαρθαλίτης, Παπαδογούλας, Κομισάριος: Πέρρος

19.00, Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Κηφισιάς, Καραμπέτσος, Τζεπκινλής, Κομισάριος: Μιχελινάκης

19.00, Μίκρας, Ηρακλής - Άρης, Θεμελής, Γεωργιάδης, Κομισάριος: Λαδάς

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/