Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στον Έβρο ο πρώτος νεκρός από το κρύο

Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε όλη την θράκη αυτήν την στιγμή (-6 σε Ορεστιάδα και Κομοτηνή, -4 σε Ξάνθη, -3 σε Αλεξανδρούπολη, ακόμα και στη Σαμοθράκη είμαστε στο -1)
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Λαθρομετανάστης νεκρός από το κρύο στον Εβρο είναι τό πρώτο θύμα του πολικού ψύχους στην χώρ μας. Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.Ήταν στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχε και ένας 55χρονο κάτοικος της περιοχής με την ξύλινη βάρκα του.

Οι αστυνομικοί πέτυχαν να προσεγγίσουν με τη βάρκα τους λαθρομετανάστες και να τους απεγκλωβίσουν. Ο ένας όμως από αυτούς, Παλαιστίνιος, διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση από το κρύο στο Κέντρο Υγείας Φερών, αλλά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, πέθανε.

Από τους διασωθέντες 7 είναι υπήκοοι Ερυθραίας, 2 υπήκοοι Παλαιστίνης, 3 υπήκοοι Αλγερίας, έ1 υπήκοος Συρίας και 1 από το Μπαγκλαντές.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για το 9χρονο κοριτσάκι και τον παππού του, που παρασύρθηκαν χθες από τα ορμητικά νερά του Έβρου.  Θεωρείται όμως απίθανο να βρεθούν ζωντανοί, αφού ακόμα και αν γλίτωσαν από τον πνιγμό, θεωρείται αδύνατο να διατηρήθηκαν με αυτό το κρύο στην ζωή...
 
.