Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλλε ο Εφραίμ

Κατατέθηκε στην εφέτη ειδική ανακρίτρια και επικαλείται σε αυτήν λόγους υγείας αλλά και ότι είναι αθώος

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλλε σήμερα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ ενώπιον της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού στην οποία και απολογήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και ζητήματα ουσίας, αφού όπως δηλώνει είναι αθώος.

Ο ηγούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος πριν από περίπου ένα μήνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ζητεί να αντικατασταθεί η κράτηση του αφού όπως αναφέρει ούτε ύποπτος φυγής είναι, ενώ είναι γνωστής διαμονής.

Αναφέρεται δε τόσο στα στοιχεία που -κατά την άποψη του- καταδεικνύουν την αθωότητα του, καθώς επίσης και στα προβλήματα υγείας τα οποία επιτείνει η φυλάκισή του.

Την αίτηση θα κρίνει η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Εφραίμ, αφού προηγουμένως εισηγηθεί σχετικά εισαγγελέας Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την πολύωρη απολογία του Εφραίμ είχε ανακύψει διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας κυρίας Καλού και του εισαγγελέα Εφετών Π. Ματζούνη, καθώς ο τελευταίος είχε προτείνει να παραμείνει ελεύθερος ο κατηγορούμενος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά δύο εβδομάδες σε αστυνομικό τμήμα. Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του διέταξε την προφυλάκιση του Εφραίμ.

.