Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τι θα γίνει με τα σχολεία την Τρίτη στην Θράκη

Επεκτείνονται όσο προχωρά το βράδυ οι αποφάσεις των δημάρχων για καθυστερημένη έναρξη των μαθημάτων

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΜΕΧΡΙ
ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ



Μετά τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, προστέθηκαν και άλλοι Δήμαρχοι που λαμβάνουν αποφάσεις για καθυστερημένη έναρξη των μαθημάτων της Τρίτης στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι, στο νομό Έβρου τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί σε όλους σχεδόν τους Δήμους, εκτός από... έναν. Ήδη έκαναν σχετικές ανακοινώσεις  οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, ακόμα και της Σαμοθράκης. Αίσθηση όμως προκαλεί ότι αντίστοιχη απόφαση δεν ελήφθη όμως από τον δήμαρχο Ορεστιάδας, που είναι ο πιο παγωμένος Δήμος της Θράκης. Εκεί, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία και την ενημέρωση που υπάρχει, τα σχολεία θα ξεκινήσουν κανονικά στις 8.00 το πρωί με τους -8 βαθμούς κελσίου που θα επικρατούν.

Στην Ροδόπη ο Δήμος Κομοτηνής αργά το βράδυ ανακοίνωσε και αυτός ότι και εκεί τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, δηλαδή από τις 10.00 το πρωί. Υπάρχει ενδεχόμενο στα ορεινά του νομού να ανακοινωθεί το πρωί ματαίωση των μαθημάτων λόγω του ψύχους, αλλά η κατάσταση θα εκτιμηθεί το πρωί και οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν τότε. Καμία ενημέρωση δεν υπήρχε ως αργά το βράδυ για τους Δήμους Μαρωνείας - Σαπών, Ιάσμου, Φιλλύρας - Αρριανών.

Για την Ξάνθη δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε ανακοίνωση. Και εκεί το κρύο είναι τσουχτερό, αλλά λίγο καλύτερα από τους άλλους δύο νομούς της Θράκης. Μεγαλύτερα προβλήματα ίσως υπάρξουν στον ορεινό όγκο, αλλά η κατάσταση θα εκτιμηθεί επίσης το πρωί.

Άξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστερημένη έναρξη των μαθημάτων κατά δύο ώρες, στις 10.00 το πρωί, σημαίνει ότι θα καθυστερήσουν να προσέλθουν οι μαθητές. Ωστόσο οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων οφείλει να βρίσκεται στις θέσεις του κανονικά στην ώρα τους, όπως κάθε μέρα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Με απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, αποφασίστηκε μόνο για αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να έχουν έναρξη μαθημάτων στις 10 το πρωί. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των μονάδων, όπως και το άλλο προσωπικό, θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες κανονικά στο ωράριό τους.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, η προσέλευση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως: α) Η μεταφορά των μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο φοίτησής τους, με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση κατά δύο (2) ώρες μεταγενέστερα. β) Η μεταφορά των μαθητών της Β/θμιας Εκπαίδευσης από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο φοίτησής τους, με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση κατά μία (1) ώρα και 15 λεπτά μεταγενέστερα.  Η έναρξη των μαθημάτων κατά την ανωτέρω ημερομηνία, θα γίνει από ώρα 10.00 π.μ. μέχρι του τέλους του ωραρίου τους. Η παρούσα απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεργασίας των αρμοδίων φορέων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών στα σχολεία φοίτησής τους και ισχύει μέχρι νεωτέρας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
 
Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ο Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός αποφάσισε να ανοίξουν στις 10 τα σχολεία σ’ όλο το Δήμο Σουφλίου την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.


Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Έχοντας υπόψη :
1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ87/τ.Α΄/07-06-2010), «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2.Τις διατάξεις του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ102/τ.Α΄/01-05-2002), «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις»
3.Το Τοπικό Σχέδιο «Ξενοκράτης Χιονοπτώσεις/Παγετός»
4.Την επικρατούσα κατάσταση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στα όρια του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής στο Ν. Έβρου
Α π ο φα σ ί ζ ο υ μ ε
1.Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός-χιονόπτωση-χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν στα διοικητικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου περιλαμβάνονται η Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης, η Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης και η Δημοτική Φερών, την έναρξη των μαθημάτων και την προσέλευση των μαθητών της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης την 31η Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη, από ώρα 10:00 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου τους.
2.Η απόφαση ελήφθη, κατόπιν συνεργασίας και εισηγήσεων των παραπάνω Διευθύνσεων και των εκπροσώπων των Δημοτικής Ενοτήτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
3.Η παρούσα ισχύει μέχρι νεωτέρας.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
και Πρόεδρος Σ.Τ.Ο.
Ευάγγελος Λαμπάκης