Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πέντε μήνες φυλακή για τον πρώην δήμαρχο και αντιδήμαρχο Μαρώνειας

Αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης για την παράβαση καθήκοντος, όμως καταδικάστηκαν για φορολογική παράβαση οι Παν. Τοπουζλής και Μουσταφά Κατραντζή

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μια υπόθεση που ξεπερνά τα 8 χρόνια, εκδικάστηκε χθες στο 5μελές εφετείο Θράκης και αφορούσε την καταγγελία του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης στο δήμο Μαρώνειας για προμήθεια ελαστικών σε βάρος του δημάρχου Μαρώνειας Παναγιώτη Τοπουζλή και του αντιδημάρχου Μουσταφά Κατραντζή που αντιμετώπισαν κατηγορία παράβασης καθήκοντος και φορολογικών παραβάσεων.

Το 5μελές εφετείο Θράκης έκρινε και με την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ότι είναι αθώοι της παράβασης καθήκοντος κι ένοχοι για απλή φορολογική παράβαση επιβάλλοντας στον καθένα ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Όπως τόνιζαν στο περιβάλλον τους και οι δύο θα ασκήσουν αναίρεση κατά της απόφασης γιατί υποστηρίζουν την πλήρως αθωότητά τους. Πάντως ο κ. Τοπουζλής έχει αποσυρθεί από τα κοινά τα οποία παρακολουθεί διακριτικά κι εξ αποστάσεως ενώ ο κ. Κατραντζή είναι ήδη ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας και μάλλον θα τον δούμε να πολιτεύεται στον χώρο της αυτοδιοίκησης.




Πηγή:  http://www.xronos.gr/