Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοφανής ανταπόκριση για συλλογή ειδών ρουχισμού στην Θράκη

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σκαϊ και των Μητροπόλεων για τη συλλογή ρούχων και κλινοσκεπασμάτων
  ΠΟΣΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ;

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ και των Μητροπόλεων για τη συλλογή ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων.

Πάνω από 100 τόνοι ρούχων συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες των παρακάτω πόλεων: Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Νέα Ζίχνη, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Γουμένισσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Πτολεμαϊδα, Φλώρινα, Καστοριά, καθώς και στην Αττική στο Ίλιον: στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια: στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και στη Γλυφάδα: στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη δράση.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή πολλοί συμπολίτες μας προσέφεραν ρούχα, κουβέρτες και άλλα είδη. Η προσφορά ήταν πρωτοφανής και θα συνεχιστεί αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Οι Μητροπόλεις της Ελλάδος, ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί συνεχίζουν την εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που το έχουν ανάγκη.

Η δεύτερη δράση θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, και λαμβάνουν μέρος εκκλησίες των παρακάτω πόλεων: Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Ευόσμου, Θέρμης, Αρναίας, Νέων Μουδανιών, Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κοζάνης, Γρεβενών, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Κόνιτσας, καθώς και στην Αττική στο Κερατσίνι : στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, στο Παλαιό Φάληρο: στην εκκλησία Παναγίτσα και στο Μαρούσι: στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παράλληλα συνεχίζεται με τεράστια ανταπόκριση και η δράση του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε» για συγκέντρωση τροφίμων σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας και στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας.