Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Στην Αλεξανδρούπολη θα έδενε το πλοίο που πήρε φωτιά χθες

Όπως αναφέραμε σε χθεσινή μας ανάρτηση, έπλεε μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης όταν ειδοποιήθηκαν οι αρχές και έσπευσε ελικόπτερο για να σώσει τους πέντε αλλοδαπούς του πληρώματος
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα στο Φ/Γ πλοίο «KONGE» σημαίας Μολδαβίας ενώ αυτό έπλεε βορειοανατολικά της Λήμνου.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Τουρκία με πλήρωμα πέντε αλλοδαπούς και τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη, έμφορτο με τσιγάρα.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη συνδρομή του οποίου τέθηκε σε ετοιμότητα Δ/Ξ πλοίο που έπλεε στην περιοχή, ενώ κινητοποιήθηκαν ναυαγοσωστικό σκάφος, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ελικόπτερο superpuma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο αργότερα το ελικόπτερο παρέλαβε τα πέντε μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν εγκαταλείψει το φορτηγό πλοίο, με την βοηθητική του λέμβο και τα μετέφερε με ασφάλεια στην Λήμνο.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Κέντρο Υγείας Λήμνου για προληπτικούς λόγους.

Το «KONGE» βρίσκεται 15 ν.μ. βόρεια βορειοανατολικά της Λήμνου και πλησίον του είναι πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΔΝΔ 4-5 bf.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση της θάλασσας, ενώ από την Λιμενική Αρχή Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση έχουν τεθεί σε άμεση ετοιμότητα υλικά και μέσα απορρύπανσης.

.