Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τούρκος Υπουργός κατά του φράχτη του Έβρου

Υστερία έπιασε τον Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, ο οποίος συνέκρινε το εμπόδιο που στήνεται στη Ν. Βύσσα με το... Τείχος του Βερολίνου
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ... ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;

Πρόκληση όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνιστούν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού επί θεμάτων ΕΕ Εγκεμέν Μπαγκίς, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς καταλόγισε ρατσισμό και απομονωτισμό στη χώρα μας και την ενωμένη Ευρώπη, ενώ δεν δίστασε να παραλληλίσει το φράχτη που υψώνεται σε μήκος 13 χιλιομέτρων στα σύνορα του Εβρου με το… Τείχος του Βερολίνου!


Μιλώντας στο EUobserver την Τετάρτη ο Μπαγκίς δήλωσε: «Δεν είναι ο καιρός κατάλληλος να μιλάμε για νέα τείχη στην Ευρώπη, πρέπει να μιλάμε για γέφυρες. Η Ευρώπη πλήρωσε το κόστος των Τειχών στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν για να χτιστούν γέφυρες μεταξύ διαφορετικών οπτικών, διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών κρατών».

Φυσικά ο Τούρκος πολιτικός δεν παρέλειψε να προμοτάρει και την υποψηφιότητα της χώρας του για μέλος της ΕΕ «Η Τουρκία είναι μία γέφυρα μεταξύ ανατολής και δύσης και η υποψηφιότητά της για να γίνει μέλος της ΕΕ συμβολίζει μία συμμαχία πολιτισμών».

Ο εκπρόσωπος της Τουρκικης πολιτείας, βέβαια, αν και επανέφερε το θέμα της σύνδεσης με την Σένγκεν (να ταξιδεύουν χωρίς βίζα οι Τούρκοι πολίτες) τονίζοντας: «Οι πολίτες της Μπελίζε, της Παραγουάης και της Βραζιλίας ή, της Μαλαισίας, με κάθε σεβασμό προς αυτούς, μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα ενώ οι δικοί μας συμπατριώτες δεν μπορούν και είναι μεγάλο λάθος αυτό», απέφυγε όμως να πάρει σαφή θέση στην απαίτηση της ΕΕ για να υπογράψει η Τουρκία πρώτα το σύμφωνο επαναπροώθησης στη χώρα των παράνομων μεταναστών που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση από το έδαφός της. Μάλιστα ο Μπαγκίς επανέλαβε την πάγια θέση της Τουρκίας που εκβιάζει την ΕΕ και ζητά πρώτα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και οι συζητήσεις για την απελευθέρωση της βίζας και των συνοριακών περιορισμών και έπειτα να συζητήσει η Τουρκία το θέμα της επαναπροώθησης μεταναστών!

Φυσικά η οικονομική κρίση της χώρας μας δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από τον Τούρκο υπουργό που σημείωσε: «Βρέθηκα στην Αθήνα και διαπίστωσα πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και στήριξη από φίλες χώρες, η Τουρκία είναι μεταξύ αυτών που μπορούν να βοηθήσουν», φυσικά όχι χωρίς ανταλλάγματα, αλλά αυτά δεν τον συνέφεραν να ακουστούν επί της παρούσης και το άφησε κάπου εκεί ο τολμηρό κ. Μπαγκίς!


Πηγή:  http://www.pentapostagma.gr/