Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δέκα τροχαία ατυχήματα στην Ξάνθη μόνο το πρωί της Τρίτης!!!

Στην πλειοψηφία τους
είχαν μόνο υλικές ζημιές
και ελαφρείς τραυματισμούς,
ενώ ως αίτια προσδιορίζονται
ο ισχυρός παγετός και η ομίχλη

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σωρεία τροχαίων ατυχημάτων σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Ξάνθη, εξαιτίας του παγετού.


Στην πλειοψηφία τους είχαν μόνο υλικές ζημιές ενώ σε μερικές περιπτώσεις υπήρξαν και τραυματιστμοί, όλοι ελαφρείς. Η ομίχλη που υπήρχε τις νυχτερινές ώρες σε όλη την πεδινή περιοχή επικάθησε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες να δημιουργηθεί παγετός σε πολλά σημεία.

Η ολισθηρότητα του δρόμου ήταν πολύ μεγάλη ενώ η Π.Ε. Ξάνθης έβγαλε στο δρόμο αλατιέρες που κάλυψαν όλο το δίκτυο της πεδινής περιοχής. Η Τροχαία Ξάνθης σε 9 περιπτώσεις και το Τμήμα Περιφερείας σε άλλη μία κλήθηκαν για τροχαία ατυχήματα.


Τα κυριότερα από αυτά σημειώθηκαν:

Στη διασταύρωση Ν.Κεσσάνης με την παραλιακή οδό υπήρξε σύγκρουση οχήματος με Λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ελαφρύ τραυματισμό οδηγού. Στο 3ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ξάνθης Σταυρούπολης σύγκρουση δύο οχημάτων με ελαφρύ τραυματισμό που προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας για περίπου 15 λεπτά.(εικόνα 1) Στην είσοδο του Πετεινού από Ξάνθης, μπροστά στην Καπνική τζιπ ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη.(εικόνα 2)

Τροχαία σημειώθηκαν επίσης στη Διομήδεια, τη Λεύκη, τη διασταύρωση Αβάτου και άλλα σημεία του οδικού δικτύου. Όπως σημειώνει ο Διοικητής της Τροχαίας Ξάνθης Δ. Ρίζος, η συνήθης δραστηριότητα της Τροχαίας τις πρωινές ώρες αφορά σε 4-5 τροχαία υλικών ζημιών καθημερινά. Ο διπλασιασμός των ατυχημάτων οφείλεται στην ολισθηρότητα του δρόμου, όπως διαπιστώθηκε από τα ατυχήματα στα οποία κλήθηκε η Τροχαία της Ξάνθης.

 

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/