Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ασύμφορη η σύνδεση της Ξάνθης με το Φυσικό Αέριο;

Περίεργες φήμες έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα για τις προθέσεις της ΕΠΑ ΑΜ-Θ και το ενδεχόμενο να μην έρθει στην Ξάνθη
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αμφιβολίες εκφράζονται για την περίπτωση να συνδεθεί το δίκτυο Φυσικού Αερίου με την πόλη της Ξάνθης για οικιακή κατανάλωση.


Το θέμα του φυσικού αερίου στο πολεοδομικό συγκρότηυμα της Ξάνθης, απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης. Το θέμα τέθηκε από την αντιπολίτευση ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μπένης συμφώνησε ότι ο Δήμος πρέπει να προβεί σε έγγραφη ώχληση προκειμένου να πιέσει για την σύνδεση της πόλης της Ξάνθης με το δίκτυο Φυσικού Αερίου για οικιακή χρήση.

Από το Χρήστο Πούλιο εκφράστηκε ο φόβος να μην συνδεθεί η πόλη με το δίκτυο φυσικού αερίου καθώς από την εταιρία, υπάρχει η πληροφορία, πως κρίνεται ασύμφορη επιχειρηματικά. Αποφασίστηκε να προωθηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει επίσημη θέση για το ζήτημα.

Παράλληλα, από την πλευρά του Ηλία Βασιλούδη επισημάνθηκε και το πρόβλημα της αυξημένης κατανάλωσης καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, ζητώντας κεντρική παρέμβαση από την ΚΕΔΕ για την ελάφρυνση των καταναλωτών της περιοχής σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/