Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας στο Δήμο Μαρώνειας – Σαπών

Τι συζήτησαν ο Ηλίας Ιωαννάκης με το προσφάτως αναδειχθέν νέο διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της Δυτική Θράκης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εθιμοτυπικά και στα πλαίσια ανταλλαγής απόψεων και γνωριμίας, σύσσωμο το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης επισκέφθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλία Ιωαννάκη, στις Σάπες.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου κ. Ρουσιάν Ερκάν, αφού έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία του συλλόγου στην Θράκη, η οποία φέτος κλείνει 40 χρόνια ζωής, αναφέρθηκε στην πολιτιστική και κοινωνική του δράση. Ο σύλλογος τόνισε ότι «αποτελείται από 1000 μέλη, επιστήμονες οι οποίοι σπούδασαν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ζουν και εργάζονται στη Θράκη».

Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο να έχει υπ’ όψη του, ότι ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτ. Θράκης είναι πάντα πρόθυμος να παρέχει την βοήθειά του σε κάθε πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση του δήμου, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα η οποία μπορεί να αποτελέσει γέφυρα δημιουργικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ιωαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη αυτή, αναφέρθηκε στην συμβολή του συλλόγου μέσω φιλανθρωπικών μπαζάρ από τα οποία προέκυψε η δωρεά ενός ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Κομοτηνής και ελπίζει ότι το επόμενο ασθενοφόρο θα έχει ως βάση το Κέντρο Υγείας Σαπών.

Παράλληλα τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι μέσο σύσφιξης διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων, συγκοινωνούντα δοχεία μέσα από τα οποία οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά και δημιουργούν γέφυρες φιλίας και υψηλών αξιών.

Τον κ. Ρουσιέν Ερκάν συνόδευαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου: Ισμαήλ Οσμάν (αντιπρόεδρος), Μουσταφάογλου Αϊφέρ (γενική γραμματέας), Μεμέτ Χαλήτ (ταμίας), τα μέλη Χαβούζ Αχμέτ Χουσείν και Κουράκ Σαλήχ και ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής Ερτζάν Τουμπάν.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μαρώνειας – Σαπών κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μουσταφά Ορχάν και Τοπάλ Μεμέτ Αλή.

.