Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Νεκρός 19χρονος στην διάρκεια καταδίωξης στον δρόμο Κομοτηνής - Ξάνθης

Αστυνομικοί του έκαναν σήμα στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Μέστης, εκείνος δεν υπάκουσε και έστριψε για να συνεχίσει την τρελλή του πορεία στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής συνεχίζοντας προς Ξάνθη μέσω Πόρτο Λάγους
      ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Θανάσιμα τραυματίστηκε την Παρασκευή το βράδυ, στο 6ο χλμ της παλιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής –Ξάνθης, με το αυτοκίνητο του 19χρονος Σύριος διακινητής, ο οποίος μετέφερε 7 μη νόμιμους μετανάστες, από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, στο εσωτερικό της χώρας.

Αστυνομικοί, στο 18ο χλμ Εγνατίας Οδού Μέστης Κομοτηνής, έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια εξήλθε από την Εγνατία Οδό, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής και κατευθύνθηκε προς Ξάνθη, μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, όπου το όχημά που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Αποτέλεσμα της εκτροπής ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 19χρονος.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, συνολικά επτά μη νόμιμους μετανάστες, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε ελαφρά.

Και οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες, μεταφέρθηκαν στον Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι έξι από αυτούς για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο ελαφρά τραυματίας παρέμεινε για νοσηλεία.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 19χρονος διακινητής έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές, για παραβάσεις του νόμου περι όπλων και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

.