Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στην Εφεδρεία το ΙΓΜΕ Ξάνθης: 22 φεύγουν, μόλις 8 μένουν...

Δεν γλίτωσαν τελικά, παρά το προσωρινό "πάγωμα" οι εργαζόμενοί του, καθώς οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου εντάσσονται στο καθεστώς εφεδρείας
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Δεν γλίτωσαν τελικά, παρά το προσωρινό "πάγωμα" οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ Ξάνθης από την εφεδρεία. Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου του Ινστιτούτου, μεγάλος μέρος των οποίων βρίσκεται στην Ξάνθη, εντάσσονται στο καθεστώς εφεδρείας.


Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο συνδικαλιστής Βασίλης Αρβανιτίδης που βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και ημέρες, 130 εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ σε όλη τη χώρα βγαίνουν σε εφεδρεία, από τους οποίους οι 22 στην Ξάνθη. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, θα συρρικνωθεί η δραστηριότητα του ΙΓΜΕ στην Περιφέρεια αφού το Παράρτημα της Ξάνθης, αριθμούσε μέχρι πέρυσι 38 άτομα, εκ των οποίων 8 βγήκαν σε σύνταξη φοβούμενοι την εφεδρεία, 22 βγάινουν τώρα και θα απομείνουν μόλις 8 άτομα για το Ινστιτούτο και τα Εργαστήριά του.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από το Δ.Σ. του ΙΓΜΕ στις 20 Μαρτίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συνεδρίαση στο κτίριο του ΙΓΜΕ αλλά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι διαπιστωτικές πράξεις αναμένεται ότι θα κοινοποιηθούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους στις 6 Απριλίου.


Τι θα γίνουν τα προγράμματα;

Πέρα από το σοβαρό εργασιακό ζήτημα για τους υπαλλήλους που οδηγούνται σε εφεδρεία, προκύπτει και σοβαρό ζήτημα με τα προγράμματα ύψους εκατομμυρίων, που υλοποιεί το ΙΓΜΕ και θα οδηγηθούν σε διακοπή, όπως συμβαίνει στην Ξάνθη. Η απάντηση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χάρη Σμυρνιώτη, είναι ότι τα προγράμματα και οι πόροι δεν θα χαθούν αλλά όλοι υποπτεύονται ότι αυτά θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν κυρίως από ιδιώτες.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/