Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Και τα τέσσερα που θα παρουσιαστούν συνδέονται με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και δημιουργήθηκαν  κατά την διάρεια του α' κύκλου σεμιναρίων σκηνοθεσιας και παραγωγής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης η προβολή 4 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέματα συνδεδεμένα με την πόλη της Αλεξανδρούπολης που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του Α' κύκλου σεμιναρίων «σκηνοθεσίας και παραγωγής ντοκιμαντέρ».

Οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Χάρη Ντώνια είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα βιωματικό τρόπο να γνωρίσουν την ανάπτυξη της θεωρίας μιας ολοκληρωμένης παραγωγής και όλα τα στάδια δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ: σενάριο, αρχές και δομή παραγωγής... σκηνοθεσία, γύρισμα και βασικές αρχές του μοντάζ.

Με την ολοκλήρωση της προβολής θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία του κοινού για να αναδειχτεί η καλύτερη ταινία. Θα ακολουθήσει κουβέντα με τους συντελεστές.

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων που έχει ένα πιο καλλιτεχνικό αλλά και εμπορικό χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα τη σκηνοθεσία και παραγωγή μουσικών βίντεο κλιπ. Πρόκειται για ένα είδος κινηματογραφίας που είναι πολύ ελεύθερο και ανεξάρτητο δημιουργικά, αλλά δεν παύει να έχει τον προορισμό του, να προωθήσει ένα μουσικό προϊόν και να αυξήσει τις πωλήσεις του.