Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πλημμύρισε το κέντρο της Κομοτηνής

Φορτηγά που σταθμεύουν στο πεζοδρόμιο εκτιμάται πως προκάλεσαν τη ζημιά, που είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει για 12 ώρες νερά το κέντρο της πόλης

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Από τη μία μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής, πάλευαν στο κέντρο της Κομοτηνής, για να επιδιορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε σε κεντρικό αγωγό. Λόγω της περασμένης ώρας, οι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν την πολύωρη διακοπή της υδροδότησης, αφού τα συνεργεία αναγκάστηκαν να κλείσουν πέντε βάνες για να μπορέσουν να εργαστούν.

Η βλάβη εντοπίστηκε στο πεζοδρόμιο γνωστού πολυκαταστήματος ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο της πόλης και κοντά στην είσοδο της Βενιζέλου. Στο σημείο σταθμεύουν καθημερινά φορτηγά του καταστήματος προκειμένου να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματα. Το βάρος, όπως εκτιμάται από τις υπηρεσίες προκάλεσε τη φθορά, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα πλακάκια του πεζοδρομίου και δυστυχώς ο αγωγός να υποστεί σοβαρή ζημιά.


ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το νερό άρχισε να τρέχει από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, όταν το αντιλήφθηκαν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ και άρχισαν να κλείνουν τις βάνες. Έως ότου αδειάσει το δίκτυο από το νερό δεν μπορούσαν να επέμβουν.

Έτσι λίγες ώρες μετά, άρχισαν να αποκαθιστούν τη ζημιά, ξηλώνοντας μάλιστα ορισμένα σημεία του πεζοδρομίου. Εν τω μεταξύ ακόμα και χθες οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι με νερά και λάσπη, ενώ τοποθετήθηκαν κώνοι για την προστασία των οδηγών, αλλά κυρίως των πεζών που διέρχονται από το σημείο.

Μόλις αποκαταστάθηκε η ζημιά το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, επισκεύασε και μία ακόμα σπασμένη βάνα αυτή τη φορά μπροστά ακριβώς από το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/