Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της στη Ροδόπη η Ντόρα Μπακογιάννη

ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ; ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟ-ΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ;

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ
ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Έκκληση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να μην ενδώσει στην προεκλογική λογική και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στις μεταρρυθμίσεις απηύθυνε από την Κομοτηνή η Ντόρα Μπακογιάννη.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ροδόπη, προειδοποίησε πως ένας μήνας προεκλογική περίοδος είναι αρκετός για να τιναχθεί ένα ολόκληρο πρόγραμμα στον αέρα και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον των επόμενων γενεών.

"Για πρώτη φορά ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν να μείνουν στην ευρωπαϊκή πορεία, εάν θέλουν να μείνουν στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης ή εάν θέλουν να πειραματιστούν με άλλες υποσχέσεις λαϊκιστικές και δημαγωγίες οι οποίες δυστυχώς θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη επιστροφή στη δραχμή", είπε συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη.

Παράλληλα είπε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν επέτρεψε στον εαυτό της το δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και είναι το μόνο κόμμα που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ασυνέπεια καθώς από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λέει τα ίδια πράγματα.

Επιπλέον ανέφερε βασικές προτάσεις της όπως τα χρήματα που δίνονται για το πολιτικό σύστημα να μειωθούν κατά 50% όπως και τα έξοδα της Βουλής, να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να υπάρξουν ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών.

Επεσήμανε επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν δουλειές είναι να γίνουν επενδύσεις και μίλησε για τις ειδικές ζώνες οικονομικής ανάπτυξης και την υλοποίηση βασικών προγραμμάτων που έχουν καθυστέρηση όπως για παράδειγμα τα γεωθερμικά πεδία στη Θράκη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής εκτίμησε ότι το κόμμα της θα είναι η έκπληξη των εκλογών και θα είναι σίγουρα στη Βουλή και ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων της στο ψηφοδέλτιο στη Ροδόπη.  Πρόκειται για τη Μαρία (Μάγδα) Γιαμουστάρη, τον Ιλχάν Αχμέτ, το Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, το Χρήστο Μαχαίρα και τον Αντέμ Χατζηαχμέτ.


Νωρίτερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη. Αμέσως μετά προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:


Άρης Γιαννακίδης: Δεν μπορώ να καταμετρήσω πόσες φορές η κυρία Μπακογιάννη επισκέπτεται την περιφέρειά μας. Γνωρίζοντας τη διαχρονική της αγάπη και ευαισθησία γι' αυτή την περιοχή με τις πολλαπλές ιδιαιτερότητες και με μια διαχρονική αναπτυξιακή στέρηση, θεωρώ το πέρασμά της από πολλαπλούς θώκους εθνικής εμβέλειας έδωσε αναπτυξιακά δείγματα και την προσφορά και την αγάπη της για την περιοχή. Θέλω να την ευχαριστήσω, να δηλώσω ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και για μένα ως φυσική παρουσία, αλλά κυρίως ως θεσμική παρουσία, η παρουσία της εδώ.
Έδειξε για μία ακόμη φορά ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής με συγκεκριμενοποίηση και με ταυτότητα, με εξέπληξε όταν έκανε αναφορά για κάποια ελλείμματα που εμφανίζει η περιοχή και δεσμεύτηκε ότι στην πορεία στο χρόνο που έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και κυρίως για την περιοχή μας, έχουμε έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε και να επικοινωνούμε. Και πάλι θέλω να την ευχαριστήσω, να της ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές και να δηλώσω ότι η κυρία Μπακογιάννη με τη διαχρονική της παρουσία αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα μας.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ευχαριστώ πάρα πολύ το γενικό γραμματέα. Πράγματι έχουμε διαχρονική συνεργασία, ξέρετε την ευαισθησία μου γι' αυτή την περιοχή, αλλά πέραν αυτού η χώρα, το κράτος, ο ελληνικός λαός πρέπει να στηρίξουν τη Θράκη σε μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί και αυτή είναι η μάχη της ανάπτυξης. Και εδώ πρέπει να γίνουμε συγκεκριμένοι.
Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, η ανάπτυξη θα έρθει από την ώρα που συγκεκριμένα σχέδια θα εφαρμοστούν και θα μπορέσουν να δημιουργήσουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για την περιοδεία μου χθες στον Έβρο, για ορισμένα μικρά έργα τα οποία χρειάζονται για να μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να λύσουν προβλήματα μεγάλα, αλλά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, είναι μία εποχή που παίρνονται αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει τη δική της παρέμβαση και θα ρίξει όλο το βάρος έτσι ώστε τα προγράμματα της Θράκης να εγκριθούν και να εφαρμοστούν γρήγορα.

Δημοσιογράφος: Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας κυρία Μπακογιάννη ακόμη και μέσω ειδικών οικονομικών ζωνών και επενδύσεων τύπου χρυσορυχείων;

Ντόρα Μπακογιάννη: Συζήτησα το θέμα με τον κύριο Γιαννακίδη. Το θέμα του χρυσορυχείου από ό,τι καταλαβαίνω έχει απαντηθεί αρνητικά από την περιοχή. Ειδικές οικονομικές ζώνες ναι. Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι τις προτείναμε, τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες, αλλά με επενδύσεις παραγωγικές. Δηλαδή επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας. Το ζήτημα για εμάς εδώ είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία δεν γίνεται παρά μόνο με δημιουργία υγιών θέσεων εργασίας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, γι' αυτό είχαμε προτείνει από πέρυσι ότι αυτές οι ειδικές οικονομικές ζώνες πρέπει να έχουν εξαιρετικά χαμηλή φορολογία, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικές προς το ευρύτερο περιβάλλον.