Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Γιατί πάει αύριο στην Σόφια η Ελένη Τσιαούση;

Η βουλευτής Έβρου ταξιδευει για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την χώρα μας και το ελληνικό κοινοβούλιο σε διεθνή κοινοβουλευτική συνέλευση 
                                 ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ;



Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση πρόκειται να εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη 38η Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.), που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια στις 21 και






22 Μαρτίου 2012 με θέμα την «Προστασία του Παιδιού στα Κράτη- Μέλη του Ο.Σ.Ε.Π.».

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του (Ο.Σ.Ε.Π.) αναμένεται να παρουσιαστούν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από τα Υπουργεία Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας του Πολίτη καθώς και από τον Συνήγορο του Παιδιού, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Παράλληλα τα θέματα και οι προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν προς συζήτηση και επεξεργασία από την ελληνική αντιπροσωπεία επικεντρώνονται:

Στη δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας σε θέματα Νομικής Βοήθειας για παιδιά έως 18 ετών ευπαθών κοινωνικά ομάδων: παιδιά σε κίνδυνο, ασυνόδευτα, trafficking παιδιών και εφήβων. Το Δίκτυο θα αποτελείται από Δικηγορικούς Συλλόγους των Παρευξείνιων χωρών, με σκοπό την προστασία τους και τη διευθέτηση νομικών ζητημάτων ή/και προσφυγής τους στη δικαιοσύνη.

Στη λειτουργία Δικτύου Σχολείων με σκοπό την ανάπτυξη επικοινωνίας και φιλίας των λαών των παρευξείνιων χωρών.

Στην εναρμόνιση της νομοθεσίας μεταξύ κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, τόσο στο επίπεδο της δημιουργίας των απαραίτητων δομών για την αρωγή των θυμάτων, όσο και στο επίπεδο των ποινικών κυρώσεων.

Στην εντατικοποίηση της ανταλλαγής πληροφοριών για εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος ανηλίκων και τις μεθόδους διάπραξης, αξιοποιώντας τα υφιστάμενα κανάλια επικοινωνίας.

Στη διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή εκπροσώπων Υπηρεσιών επιβολής του Νόμου, συναρμοδίων Υπουργείων ως επίσης και Μ.Κ.Ο.