Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δεύτερη αναβολή για τις εκλογές στο Δημοκρίτειο

Τη γενικότερη προβληματική
που επικρατεί στα πανεπιστήμια,
επικαλέστηκε για αυτήν την
εξέλιξη η οργανωτική επιτροπή

            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πρόκειται για δεύτερη αναβολή στην διαδικασία, αφού και την 1η Μαρτίου δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

Η οργανωτική επιτροπή, που συγκροτήθηκε με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου συμβουλίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποτελούμενη από τους καθηγητές του Δ.Π.Θ., Στυλιανό Γ. Σταματόπουλο, ως Πρόεδρο και Βασίλειο Κ. Στεφανή, Εμμανουήλ Θ. Σαρρή, Κωνσταντίνο Ε. Κουσκούκη και Θέσπι Σ. Δημητρίου, ως μέλη και γραμματέα την Θεοδώρα Ν. Ισπικούδη, συνήλθε προ ολίγων ημερών και αποφάσισε, την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη των καθηγητών - εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης, ενόψει της γενικότερης προβληματικής που επικρατεί στα Πανεπιστήμια.

Η γενικότερη προβληματική, όπως την περιγράφει η οργανωτική επιτροπή, αναφέρεται στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 14 Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα των τρίτη κατά σειρά αναβολή εκλογών.

.