Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ποιος είπε στην Βουλη: "Σας τσίμπησε καμία γουμαρόμυγα κ. Ξυνίδη;"

Ανέβηκαν οι τόνοι πριν λίγο στο Κοινοβούλιο με τον βουλευτή Ξάνθης και αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να δέχεται πυρά από εκπρόσωπο μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης
          ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή στη συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, που ολοκληρώνεται αργά τη νύκτα με ονομαστική ψηφοφορία, μεταξύ του Αστ. Ροντούλη και του Φ. Σαχινίδη. Αρχικά έντονα αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργος Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ακούγοντας τις αιτιάσεις του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη ότι η Ελλάδα υπέγραψε μυστική συμφωνία εμπράγματων εγγυήσεων με τη Φιλανδία προκειμένου η τελευταία να συμμετέχει στη δανειοδότηση της χώρας μας.

Ο κ. Ροντούλης επέμεινε στις αιτιάσεις του, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σαχινίδη, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί χαρακτηρίζοντας τον "ψεύτη".

"Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη Φιλανδία. Ψεύτης δεν είμαι εγώ. Συκοφάντης είστε εσείς. Και με τις ασχήμιες σας δεν τιμάται αλλά υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο", του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

"Κάνει τον τζάμπα μάγκα ο κ. Σαχινίδης γιατί απλούστατα ξέρει ότι η συμφωνία είναι απόρρητη και μυστική", ανέτεινε ο κ. Ροντούλης.

Οι αναφορές αυτές του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του παριστάμενου αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη που του συνέστησε να μην «λαϊκίζει».

"Γιατί κ. Ξυνίδη; Σας τσίμπησε καμία γουμαρόμυγα;" σχολίασε δηκτικά ο κ. Ροντούλης ενώ το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της προεδρεύουσας του Σώματος Ροδούλας Ζήση.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επιτέθηκε στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, χαρακτηρίζοντας τα "συνέταιρους και μελλοντικούς εταίρους με κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα που καταργεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους".


Ροντούλης: "Σας τσίμπησε καμία γουμαρόμυγα"; από babisflou