Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Όλγας Ρενταρή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα και στην ταλαιπω-ρία που υφίστανται οι ασθενείς λόγω της συγχώνευσης των 4 ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, στην καθυστέρηση ανασυγκρότησης της λειτουργίας του ΙΚΑ και της λειτουργίας των ΚΕΠΑ
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα και στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς λόγω της συγχώνευσης των 4 ταμείων στον ΕΟΠΥΥ , στην καθυστέρηση ανασυγκρότησης της λειτουργίας του ΙΚΑ και της λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Ειδικότερα, η κ. Ρενταρή τόνισε ότι « οι άνθρωποι διανύουνε 160 χιλιόμετρα από τις απομακρυσμένες περιοχές του Έβρου για καταθέσουν τα χαρτιά τους στο ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, για να πάρουν την πολυπόθητη πιστοποίηση αναπηρίας. Συνήθως τους δίνεται ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τον Ιούνιο-Ιούλιο, που σημαίνει ότι πρέπει να ξανά υποβληθούν στην ίδια ταλαιπωρία, στο μέλλον, την ημερομηνία εξέτασής τους» .

Ένα δεύτερο σημείο, στο οποίο αναφέρθηκε είναι « ότι θα πρέπει να γίνει σαφές τι σημαίνει υποκατάστημα του ΙΚΑ και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του και τι σημαίνει γραφείο του ΙΚΑ , με πόσους θα λειτουργεί, τι θα εξυπηρετεί και με ποια κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός τους. Θα συνυπολογιστούν τα ιδιόκτητα κτίρια, ο αριθμός των υπαλλήλων, οι αποστάσεις, ο όγκος της δουλειάς;».

Επιπλέον, η Βουλευτής υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος η εισφοροδιαφυγή, και η ατιμωρησία όσων παρανόμως έπαιρναν συντάξεις π.χ. δημεύσεις περιουσιών και επιστροφή των παρανόμων συντάξεων που εισέπραξαν « χρειάζεται τάχιστα να προχωρήσουμε σε ηλεκτρονική διασύνδεση των Υπουργείων και των ταμείων για συνεχείς διασταυρώσεις, ηλεκτρονική συνταγογράφηση παντού για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, και τέλος συνεχής παρακολούθηση των Επιτροπών παροχής συντάξεων» .

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Βουλευτής επεσήμανε ότι τάσσεται υπέρ των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών αλλά όταν αυτές γίνονται με συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο. Διαφορετικά, οι πολίτες ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο και οι προσπάθειες για οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα και κατ’ επέκταση του κράτους εξανεμίζονται.