Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αναστέλλει από αύριο τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ


Κανονικά τα δρομολόγια
όλων των πλοίων από τις
6.00 το πρωί της Τετάρτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με εννέα ψήφους κατά της κήρυξης νέας απεργίας, πέντε υπέρ και ένα λευκό. Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με εννέα ψήφους κατά της κήρυξης νέας απεργίας, πέντε υπέρ και ένα λευκό.

Ετσι, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, οπότε λήγει η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας.

Προηγήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των ναυτεργατικών σωματείων με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας και τον γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η ΠΝΟ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «αν οι εξελίξεις που ακολουθήσουν δεν συμβάλουν θετικά στην επίλυση των αιτημάτων των ναυτεργατών, τότε η συνομοσπονδία επιφυλάσσεται να επανεκτιμήσει τη στάση της». Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι οι υπουργοί τοποθετήθηκαν εγγράφως στα περισσότερα από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, πλην όμως, σημειώνει, οι απαντήσεις που δόθηκαν, εκτιμήθηκαν από τη Διοίκηση ότι «δεν παρέχουν τις αναμενόμενες λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών».

«Καταφέραμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με διάλογο χωρίς προσχήματα και δογματισμούς, να αποτρέψουμε μία πολύ επικίνδυνη κρίση», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Συμπλήρωσε ότι υπήρξε αίσθημα εθνικής ευθύνης και ότι ο διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα της Ναυτιλίας θα συνεχιστεί με όλους τους φορείς.

.