Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ποιος βουλευτής της Θράκης δηλώνει: «Είμαι υπέρ της Σαρίας»

Την στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές και μέσα στην μειονότητα για την κατάργησή της, ο ίδιος εμφανίζεται αρνητικός

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την Πέμπτη 22/3/2012 ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ Ξάνθης και νυν ανεξάρτητος Τσετίν Μαντατζη μίλησε στην εκπομπή «Η Πράβντα στον ΒΗΜΑ fm» και στους Ηλία Κανέλλη και Μαρία Νταλιάνη (καθημερινά 13.00-14.00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΙΠΕ:


Για τη Σαρία

Είναι ένα θέμα που δεν έχει να κάνει με τη Σαρία που εφαρμόζεται σε κάποιες άλλες Αραβικές χώρες. Ειδικά στο Ιράν. Δεν έχει καμία σχέση. Είναι ένας παραδοσιακός τρόπος της καθημερινότητάς μας. Σαφώς, είμαι δημοκρατικός άνθρωπος και δεν το θεωρώ λογικό να εφαρμόζεται . Αλλά δεν έχει καμία σχέση η έννοια της Σαρίας που εφαρμόζεται στις Μουφτίες της Θράκης και του Διδυμοτείχου.

Πρέπει να δούμε το θέμα ότι τα άτομα τα οποία έχουν διοριστεί στις Μουφτίες ,είναι άτομα τα οποία δεν είναι αποδεκτά από την κοινωνία. Όλοι το γνωρίζουμε. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και, σαφώς, έχει σημασία η ερμηνεία και ποιός την εφαρμόζει.

Εγώ σαν Βουλευτής Ξάνθης ,επειδή εκπροσωπώ τον κόσμο τον οποίο εκπροσωπώ, είμαι υπέρ της Σαρίας.


Τι είναι η Σαρία

Πρόκειται για ένα θρησκευτικό νόμο. Μέχρι εκεί. Δεν προχωράει παρακάτω. Όλες οι περιπτώσεις που αναδεικνύονται για τη Σαρία και τον τρόπο που εφαρμόζεται σε μικρές κοπέλες είναι θέμα εκείνων που αποφασίζουν. Οι υπάρχοντες Μουφτήδες. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αν τους καλοπιάσεις μπορούν να κάνουν τα πάντα. Αν τους δώσεις 300 ευρώ μπορεί να συγχωρήσουν, μπορούν και να σε παντρέψουν.


Διαζύγιο και γάμο την ίδια μέρα.

Τι νομίζετε. Όλα αυτά τα βλέπουμε καθημερινά. Οι Μουφτήδες, δυστυχώς, είναι άνθρωποι της Πολιτείας. Εγώ δεν ενστερνίζομαι όλα αυτά τα οποία γίνονται. Είμαι κι απέναντι γι αυτά που γίνονται στη περιοχή μας Γι αυτό και θέλουμε να γίνεται η ανάδειξη της εκλογής των Μουφτήδων από την μειονότητα Δεν θα είναι ένας υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών.

 
Πηγή:  http://www.tovima.gr/