Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για θέματα της Κίρκη

Πραγματοποιήθηκε
προχθές στο γραφείο
του Ευάγγελου Λαμπάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στο Γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης κ. Αλέξανδρο Κατσίκα, τον Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξ/πολης κ. Χρήστο Γκιουμοσίδη, τον αρχαιολόγο – ιστορικό κ. Σταύρο Κιοτσέκογλου και τον συγγραφέα, Εκπαιδευτικό – Νομικό κ. Αλέξανδρο Καζαντζή, που είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν που τον ιστορικό οικισμό της Κίρκης.

Τέθηκε το θέμα της επανέκδοσης του βιβλίου με τίτλο "Κίρκη Έβρου, η μάγισσα ή η μαγεία της φύσης" που θα είναι εμπλουτισμένο με νέα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που αξίζει να περιληφθούν στη νέα έκδοση για να μη χαθούν.

Προτάθηκε εκ μέρους του κ. Καζαντζή συνεργείο του Δήμου να καθαρίσει και να περιποιηθεί το χώρο της Δυτικής εισόδου του χωριού και να αναδειχθεί το μοναδικό πανελλήνια ιστορικό φαινόμενο με τα σημάδια των αλόγων στα βράχια, καθώς επίσης να συσταθεί Επιτροπή για τη μελέτη της ανάδειξης της Νεκρόπολης των Κικόνων ως ιστορικού χώρου στην Κίρκη, που ερεύνησε και κατέγραψε ο κ. Κιοτσέκογλου, τα δε αποτελέσματα της επιτροπής να προωθηθούν σε αρμόδιους φορείς (ΟΥΝΕΣΚΟ κλπ) για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι προτάσεις αυτές έγιναν αποδεκτές οι εκ μέρους του Δημάρχου.

Από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κατσίκα τέθηκαν διάφορα θέματα για τον οικισμό της Κίρκης και μεταξύ αυτών η δημιουργία διαδρομών, ενώ ο κ. Λαμπάκης επέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον του, για την ολοκλήρωση του δρόμου Αλεξ/πολης - Άβαντα - Κίρκης, που θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη αυτών των χωριών του Δήμου.