Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σκληρές δηλώσεις μετά τη νέα ήττα της Ξάνθης από τον Πανόπουλο

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Σπύρος Βάλλας
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Θέση στην «κατάντια», όπως χαρακτήρισε την κατάσταση της Ξάνθης, πήρε ο Χρήστος Πανόπουλος, τονίζοντας με γραπτή δήλωσή του πως οι μόνοι που φταίνε είναι οι ίδιοι και δεν πρέπει να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα στα πρόσωπα των διαιτητών.

«Η ομάδα έχει έξι ήττες και πριν από αυτό μια ήττα και αποκλεισμό από το Κύπελλο. Κάναμε κι αυτούς τους λίγους που μας υποστηρίζουν να ντρέπονται για τη σημερινή μας κατάντια.
Έστω και ετεροχρονισμένα, οφείλω να δηλώσω πως το εξιλαστήριο θύμα δεν είναι κανένας διαιτητής και τα έξι παιχνίδια που χάσαμε φταίμε εμείς. Οι διαιτησίες ήταν σωστές με ανθρώπινα λάθη. Μέσα από την κατάντια μας θα προσπαθήσουμε έστω και τώρα να βρούμε τις λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση του προέδρου των Ακριτών, την οποία μετέφερε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Γιάννης Παπαδημητρίου.

 
Φανερά απογοητευμένος, όχι τόσο για την ήττα από την Κέρκυρα, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να δείξουν περισσότερη διάθεση και μαχητικότητα μέσα στο γήπεδο.

Παράλληλα, ο τεχνικός της Ξάνθης δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για φοβισμένη ομάδα.

«Καταρχήν συγχαρητήρια στην Κέρκυρα για τη νίκη. Της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς για μια ακόμα φορά ηττηθήκαμε. Το θέμα, όμως, δεν είναι να χάνεις, το θέμα είναι ο τρόπος που χάνεις. Μπορώ να αιτιολογήσω να μην είμαστε σε καλή κατάσταση, κάποιοι παίκτες να μην είναι στη φόρμα που θα θέλαμε, όμως όταν είσαι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζεις με περισσότερο τρέξιμο, με περισσότερη διάθεση και περισσότερη μαχητικότητα μέσα στο γήπεδο», τόνισε αρχικά ο Ουζουνίδης, για να καταλήξει:

«Εμείς, αντίθετα, δείξαμε μια φοβισμένη ομάδα, που φοβόταν να κάνει μια ακόμα ήττα, αλλά όταν φοβάσαι δεν παίζεις όπως ξέρεις και θα έρθει η ήττα από μόνη της. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Το θέμα είναι ότι έχουμε σίγουρα πολλή δουλειά μπροστά μας κι ελπίζω τώρα που μπήκαμε κι εμείς στη διαδικασία του προβλήματος να ξυπνήσουμε για να το πω γενικά».

 

Τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης προ των ευθυνών τους έθεσε και ο Σπύρος Βάλλας, τονίζοντας πως η εικόνα τους στα τελευταία παιχνίδια όπου μετρούν έξι διαδοχικές ήττες είναι ντροπή!

«Τώρα νομίζω ότι δεν είναι ώρα για λόγια, εγώ θα πω αυτό που αισθάνομαι και αυτό είναι ότι ντρέπομαι. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Ντρέπομαι για την εικόνα που παρουσιάζουμε. Δεν είναι ότι τα χάνουμε τα παιχνίδια, είναι ο τρόπος που τα χάνουμε. Δεν έχουμε θέληση και μαχητικότητα για να γυρίσουμε ένα παιχνίδι, αυτό είναι που με κάνει να ντρέπομαι εμένα πάρα πολύ, αλλά ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να συνεχίσουμε», τόνισε αρχικά ο αρχηγός των Ακριτών μετά την ήττα από την Κέρκυρα, συμπληρώνοντας ενόψει της συνέχειας:

«Έχουμε μπροστά μας ένα ματς με τα Γιάννινα, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Θέλω να περάσω σε όλους ένα μήνυμα και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Είναι ντροπή αυτό που παρουσιάζουμε και πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».