Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δίωξη στον Κομοτηναίο Στρατηγό Πέτρο Τσαλικίδη για την περσινή έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί

Ο Θρακιώτης αντιμετωπίζει
κατηγορίες όπως και άλλα
έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία
και δυο πρωην υπουργοί...

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού και ο τέως υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, είναι μεταξύ των 8 ατόμων που διώκονται ποινικά για τη φονική έκρηξη του περασμένου Ιουλίου στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Οι οκτώ, που θεωρούνται ως ύποπτοι για τη φονική έκρηξη, στην οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

Τα άλλα έξι πρόσωπα που διώκονται είναι ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης (από την Ελλάδα), ο υπαρχηγός της, Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους αντίστοιχα, καθώς και ο διοικητής της ΕΜΑΚ (Εδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) Αντρέας Λοϊζίδης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

.