Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Aναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Λίγο πριν το τελικό στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών βρίσκεται η διαδικασία

ΠΟΙΟΙ ΟΙ
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ;;;

Λίγο πριν το τελικό στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.


Στην αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος, υποβλήθηκαν αρκετοί φάκελοι για την εξαγορά του 82,33% που παραχωρεί προς πώληση η Αγροτική Τράπεζα. Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας οι "μνηστήρες" για την ΕΒΖ πραγματοποίησαν οικονομικό και νομικό έλεγχο στα στοιχεία της εταιρίας, φάση που έχει ολοκληρωθεί

Αυτό που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τις εταιρίες που συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ενδεχομένως να είναι όλες όσες συμμετείχαν στη διαδικασία εξαρχής. Σίγουρα πάντως στη διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζουν η Γερμανική Nordzucker, δύο εταιρίες από την Πολωνία, μία από τη Βουλγαρία και η σερβική Sunoko. Από την Ελλάδα το ενδιαφέρον περιορίζεται στην ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ.

Η ΕΒΖ τη χρονική αυτή στιγμή απασχολεί περίπου 290 άτομα, το εργοστάσιο της Ξάνθης έχει μεταβληθεί χώρο συσκευασίας και αποθήκευσης ζάχαρης ενώ σε εξέλιξη είναι διαδικασία για την επαναφορά της τευτλοκαλλιέργειας και τη λειτουργία του εργοστασίου και ως χώρου συγκέντρωσης τεύτλων που θα μεταφέρονται στις Σέρρες.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/