Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι πρώτες εκτιμήσεις και τα αποτελέσματα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ στους τρεις νομούς της Θράκης

Πολύ λιγότεροι από τους μισούς που είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδικασία του 2007 προσήλθαν σήμερα στις κάλπες, που έκλεισαν τελικά στις 7.00 το βράδυ
  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Σαφώς μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες διαδικασίες αλλά ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες διαρροές, ήταν η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά αλλά και στην Θράκη.

Σε πανελλαδικό επίπεδο εκτιμούν από την Ιπποκράτους ότι θα ξεπεράσουν τους 150.000 ψηφοφόρους και ίσως προσεγγίσουν και τους 200.000. Όσο για την Θράκη;

Στον Έβρο υπολογίζεται ότι ψήφισαν περισσότερα από 3.000 άτομα. Μόνο στην Αλεξανδρούπολη είχαν ψηφίσει περίπου 1.500 μέχρι λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, στην Ορεστιάδα περίπου 700 και στο Διδυμότειχο 500.

Και στην Ροδόπη υπολόγιζαν σε συμμετοχή που ίσως έφτανε τα 1.800 με 2.000 άτομα, καθώς υπήρξε κινητοποίηση από τον Αχμέτ Χατζηοσμάν και στον χώρο της μειονότητας.

Στην Ξάνθη αντιθέτως υπήρξε μεγάλη αποχή, προφανώς λόγω της απομάκρυνσης του Τσετίν Μάντατζη από το ΠΑΣΟΚ και συνακόλουθα μεγάλου αριθμού μειονοτικών αλλά και της αδιαφορίας που επέδειξε ο Ξυνίδης, που άλλωστε προανήγγειλε νωρίτερα την αποχώρησή του από την πολιτική. Έτσι εκτιμάται ότι μόλις και μεταβίας θα ξεπεράσει σε όλον τον νομό ο αριθμός τα 1.000 με 1.100 άτομα.

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων...