Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πως ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές ο Γ. Πεταλωτής

Προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του Δήμου Κομοτηνής το μεσημέρι, ενώ περιόδευσε και σε αυτά του Ιάσμου, του Αιγείρου και των Σαπών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, προσήλθε στις 12:00 στο εκλογικό κέντρο του Δήμου Κομοτηνής για να ψηφίσει στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του.


Ο κ. Πεταλωτής, εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δημοκρατία σήμερα στην πράξη για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Διαδικασίες από τη βάση, τις οποίες θέσπισε πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, οι οποίες υπήρξαν πιλοτικές για τις κομματικές διαδικασίες της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, υπό τον Γ. Παπανδρέου, ανέλαβε να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση στην οποία μας έβαλε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αθωράκιστους σε αχαρτογράφητα ύδατα. Με αίσθηση ευθύνης για τη χώρα προσπαθήσαμε, μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, με μοναδικό κριτήριο τη διάσωσή της, να διαχειριστούμε την κρίση.

Έγιναν βέβαια και λάθη, αδικίες, αστοχίες μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Για τα λάθη αυτά, αρχίσαμε να συζητάμε και αυτό είναι σημαντικό. Θα συνεχίσουμε, αναλύοντας τα για να δούμε το μέλλον από εδώ και πέρα. Εν αντιθέσει με τον σιωπηλό ακόμη κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ, η οποία με περισσό θράσος διεκδικεί να κυβερνήσει ξανά τη χώρα, τη στιγμή που επί δύο χρόνια έσερνε έναν θολό αντιμνημονιακό αγώνα τον οποίο ξέχασε ευτυχώς το τελευταίο διάστημα, συναγωνιζόμενη σε ανευθυνότητα τις υποτιθέμενες αριστερές δυνάμεις, που αρνούμενες την πραγματικότητα δεν προτείνουν τίποτα.

Οι πολίτες με μεγάλα προβλήματα, απόρροια της μεγάλης κρίσης αλλά και των λαθών που έγιναν, εμπιστεύονται ξανά το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι εξακολουθούν να εμπιστεύονται ένα κόμμα το οποίο επωμίστηκε τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα τα 2,5 τελευταία χρόνια στην προσπάθεια της να διαχειριστεί την κρίση. Αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη ευθύνης και προοπτικής.

Εμείς αρχίζουμε από σήμερα με νέες αρχές, πολύ πιο πλούσιοι σε εμπειρία από ότι στο παρελθόν, λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο, κάνοντας μια ανάλυση που ήδη έχει ξεκινήσει και θα κορυφωθεί μέχρι τις εκλογές, δίνοντας έτσι το στίγμα της υπευθυνότητας, της ειλικρίνειας και της αλήθειας προς τον ελληνικό λαό.

Δυνάμεις που παρουσιάζονται είτε ως πατριωτικές, είτε ως προοδευτικές και αριστερές, δυνάμεις της άρνησης της πραγματικότητας -άρα και της επίλυσης των προβλημάτων- δεν εκφράζουν τους καιρούς και τους πολίτες. Οι δημοσκοπικές προβλέψεις, που σαφώς αντανακλούν τη μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για το πολιτικό σύστημα, θα ανατραπούν μέχρι τις εκλογές εφόσον δείξουμε και εμείς το πρόσωπο που πρέπει ως ΠΑΣΟΚ. Επομένως, πρέπει να αναδείξουμε την προοπτική στον κόσμο και στη χώρα, μια προοπτική που μόνο προοδευτική, κεντροαριστερή και σοσιαλδημοκρατική μπορεί να είναι.

Η σημερινή διαδικασία το αποδεικνύει. Οι πολίτες ψηφίζουν από το πρωί, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του νέου ηγέτη του Βαγγέλη Βενιζέλου προκειμένου να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για το μέλλον, υλοποιώντας ένα καλύτερο αύριο. Για αυτόν τον κόσμο που είδε πρωτοφανή πράγματα να συμβαίνουν και στη χώρα αλλά και στην ίδια του τη ζωή».

Νωρίτερα, ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα Ιάσμου, Αιγείρου και Σαπών όπου ενημερώθηκε για τη ροή των διαδικασιών και συνομίλησε με πολίτες.