Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πίστωση τέλος σε διαγνωστικά κέντρα της Θράκης

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ, ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΒΡΟ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΕΚΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πίστωση τέλος θα ακούσουν οι ασφαλισμένοι που θα προσέλθουν από την 1η Απριλίου σε διαγνωστικά κέντρα της Ροδόπης, της Δράμας, της Ξάνθης και του Έβρου. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι ιδιοκτήτες τους αντιδρώντας, όπως επισημαίνουν, στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας, όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Μας παραπέμπουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά Στέλιος Κυριαζίδης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου στην Κομοτηνή. «Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη αλλά φαίνεται αρκετά δύσκολο. Έχουμε την πρόθεση να διασώσουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη του Έλληνα ασφαλισμένου και φυσικά και των λειτουργών της στον φορέα αυτό. Εμείς παρέχουμε τις υπηρεσίες μας προς το σύστημα, σε δικούς μας χώρους, με αξιοπρεπείς συνθήκες, με άρτιο εξοπλισμό, με υψηλές προδιαγραφές. Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί της Ελλάδος, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι, κυτταρολόγοι, μέχρι στιγμής χρηματοδοτούν το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.


ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 18 ΜΗΝΩΝ
Στους 18 μήνες ανέρχονται τα απλήρωτα δεδουλευμένα και πεποίθηση των ιδιοκτητών ιατρικών κέντρων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι ότι, «σκόπιμα κωλυσιεργεί το κράτος, μην εξοφλώντας τα χρέη του στους γιατρούς», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζίδης.

Στις 31 Ιανουαρίου 2012 εστάλη εγκύκλιος στην οποία αναφέρονταν ότι το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου θα υποδεικνύονταν ο τρόπος υποβολής των παραπεμπτικών, ώστε να ξεκινήσει η αποπληρωμή. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η κατάθεση των σχετικών εγγράφων, αλλά, όπως κατήγγειλε ο κ. Κυριαζίδης το σύστημα δεν λειτούργησε και έτσι η κατάθεση μετατέθηκε την επόμενη εβδομάδα. «Αυτό θεωρώ ότι είναι κοροϊδία», είπε και πρόσθεσε, «Στις 22 του μήνα στην Αθήνα μετά από αρκετή πίεση ο κ. Τιμοσίδης υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει στις 31 Μαρτίου τις υποχρεώσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Μας είπε ότι υπάρχουν 8 εκ. ευρώ για να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ τις δαπάνες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στον πρώην ΟΑΕΕ και αργότερα υποσχέθηκε ότι θα έρθουν άλλα 100 εκ. ευρώ τα οποία ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει στο ΙΚΑ για να πληρώσει αντίστοιχες δαπάνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Όμως για τις παλιές οφειλές δεν γίνεται μνεία, υποτίθεται ότι οι παλιές οφειλές θα είχαν αποπληρωθεί μ’ αυτά τα μνημονιακά χρήματα».

Στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας η αντίδραση προβλέπει «φρένο» στην πίστωση από την 1η Απριλίου, αλλά προσωρινά, όπως επισήμανε ο κ. Κυριαζίδης, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και του ΕΟΠΥΥ, «γιατί πραγματικά βρισκόμαστε με την πλάτη στο τοίχο…».

 
Πηγή:   http://www.xronos.gr/