Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πήγαν να κλέψουν μετασχηματιστή της ΔΕΗ σε γεώτρηση του Δροσερού

Αποφεύχθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή σοβαρή βγάλη αρκετών χιλιάδων ευρώ

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Σοβαρή βλάβη αρκετών χιλιάδων ευρώ αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή σε γεώτρηση της ΔΕΥΑ, στην περιοχή του Δροσερού.


Άγνωστοί Δράστες επιχείρησαν να ξηλώσουν τον μετασχηματιστή του δικτύου της ΔΕΗ που εξυπηρετεί μια από τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΞ. Οι δράστες έδεσαν το μετασχηματιστή και τον τραβούσαν με αυτοκίνητο μέχρι να ξηλωθεί, αλλά έγιναν αντιληπτοί της πρώτες πρωινές ώρες και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Στο σημείο έφτασαν τεχνικοί της ΔΕΥΑΞ και συνεργεία της ΔΕΗ προκειμένου να αποκαταστήσουν τη σοβαρή βλάβη. Λόγω του γενικότερου προβλήματος που υπάρχει σε όλη τη χώρα με τις κλοπές μετασχηματηστών, αν είχαν καταφέρει να τον απομακρύνουν η αντικατάσταση θα διαρκούσε μήνες και ένα τμήμα της πόλης είναι πολύ πιθανό ότι θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης.


Για 200 ευρώ κάνουν ζημιά 17.000 ευρώ

Οι μετασχηματιστές κοστίζουν περίπου 17.000 ενώ οι επίδοξοι κλέφτες που πουλάνε το χαλκό δεν κερδίζουν παραπάνω από 200 ευρώ, αλλά προξενούν τόσο μεγάλη ζημιά και ταλαιπωρία. Βέβαια επανέρχεται και πάλι το ερώτημα, γιατί δεν μπορεί να εντοπιστεί ο κλεπταποδόχος της περιοχής που συνεργάζεται με το κύκλωμα και εκμεταλλεύεται τους κλέφτες.


Τεράστιο πρόβλημα στο Δροσερό.

Όπως είναι γνωστό η ΔΕΥΑΞ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα φύλαξης των εγκαταστάσεων του Αντλιοστασίου και των γεωτρήσεων καθώς η εξαθλίωση και η παραβατικότητα των κατοίκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο το τελευταίο διάστημα. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, το επόμενο διάστημα μελετάται η πρόσληψη ενός ακόμη φύλακα από το συνοικισμό του Δροσερού, ώστε να λυθεί το πρόβλημα στο πρότυπο του αντλιοστασίου όπου ελαττώθηκαν τα προβλήματα.


 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/