Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα “ταξιδάκια αναψυχής” άναψαν τα αίματα στο Επιμελητήριο Ξάνθης!

Εντάσεις στην συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας και λεκτικές συγκρούσες κατά την συζήτηση της λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ιδιαίτερα έντονη ήταν η συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας, με τα μέλη του Δ.Σ. να συγκρούονται λεκτικά κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος για τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ οι αρχικές συζητήσεις για τη δημιουργία του κοινωνικού ιατρείου, ανάμεσα στο Επιμελητήριο, τη Μητρόπολη και τον Ιατρικό Σύλλογο ναυάγησαν μετά την αποχώρηση της Μητρόπολης, η οποία ετοιμάζει αντίστοιχο εγχείρημα με τον Ερυθρό Σταυρό.
Μετά και αυτή την εξέλιξη το σώμα κλήθηκε να λάβει απόφαση για την ίδρυση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων στο κοινωνικό ιατρείο φορέων, δηλαδή του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και του ΕΒΕΞ.
Ωστόσο η αντιπολίτευση εξέφρασε εντόνως τις ενστάσεις της για το όλο εγχείρημα εκφράζοντας την άποψη πως δεν υπήρξε προγενέστερη ενημέρωση από πλευράς της διοίκησης του Επιμελητηρίου για τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου, ενώ παράλληλα προτάθηκε από μέλος της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα την κα. Χρυσούλα Γρηγορίου, να υπάρξει μια «πιο ορθολογική αξιοποίηση των εξόδων του Επιμελητηρίου ώστε να ενισχυθούν οι κοινωνικές του δράσεις. Μια από αυτές θα μπορούσε να είναι η μείωση του αριθμού των ατόμων που συμμετέχουν στις αποστολές του ΕΒΕΞ». Η τοποθέτηση ωστόσο αυτή της κας Γρηγορίου προκάλεσε την αντίδραση του κυρίου Σπύρου Κάλφα, ο οποίος απευθυνόμενος στην κα Γρηγορίου της είπε πως «και εσύ έχει συμμετάσχει χωρίς να πληρώσεις σε τέτοιες αποστολές και ταξίδια αναψυχής» και τον κύριο Στέλιο Μωραΐτη να σημειώνει πως «όπου υπάρχουν έξοδα υπάρχουν και έσοδα για το Επιμελητήριο».
Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης με την κα Γρηγορίου να αναφέρει πως η ίδια σε κάθε αποστολή που συμμετείχε πλήρωνε τα έξοδα της, ζητώντας από τον κ. Κάλφα να ανακαλέσει. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με τον κ. Κάλφα να ανακαλεί λίγα λεπτά αργότερα.

Εξίσου θυελλώδης ήταν και η συζήτηση του 4ου εντός ημερησίας θέματος, όπου το Επιμελητήριο αποφάσισε την κατανομή του 3% επί των εσόδων από τις συνδρομές του ΕΒΕΞ σε τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΟΕΒΕΞ πρόεδρος της οποίας είναι ο κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο.
Χαρακτηριστικά ο κος Μωραΐτης ανέφερε πως «παρά το γεγονός πως δίνονται 6.800 ευρώ στην Ομοσπονδία υπάρχουν σωματεία που ανήκουν σε αυτήν που δεν παίρνουν χρήματα. Η κατανομή του ποσού αυτού πρέπει να γίνεται ισομερώς σε όλα τα σωματεία». Από τη μεριά του ο κος Τσιακίρογλου απάντησε πως «σύμφωνα με τον σχετικό νόμο τα χρήματα δίνονται ανάλογα με τη δυναμική του κάθε σωματείου», με τον κ. Μωραΐτη ωστόσο να εκφράζει τις αμφιβολίες του για κάτι τέτοιο λέγοντας πως «εάν έχετε μοιράσει λεφτά βάσει των ατόμων να μας το αποδείξετε. Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό. Μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν μοιράζετε τα χρήματα και κάνετε ευεργετήματα; Ακούμε για πολυτελή γραφεία στην Ομοσπονδία σας και υπέρογκες δαπάνες εκεί», τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσιακίρογλου ο οποίος πρότεινε στον κ. Μωραΐτη να επισκεφτεί τα γραφεία της Ομοσπονδίας και να διαπιστώσει εάν αυτά τα οποία ισχυρίζεται ευσταθούν.
Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης το ΕΒΕΞ αποφάσισε την εφαρμογή μιας διαφημιστικής καμπάνιας τόνωσης της τοπικής αγοράς με την τοποθέτηση διαφημιστικών αφισών καθώς και τη μετάδοση ραδιοφωνικών σποτ. Παράλληλα ο κος Μωραΐτης ενημέρωσε το σώμα για τα έως τώρα αποτέλεσμα της δράσης των ΚΕΛΑΥΕ, των ειδικών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη του παρεμπορίου, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 κατασχέσεις οχημάτων με παράνομα προϊόντα, τα οποία αγγίζουν τις 3.200.
 
 
Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/