Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εβρίτης προπονητής οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης την Εθνική Κύπρου!

Θριαμβεύει ο Κώστας Δεληκώστας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων για μικρά κράτη που διοργανώθηκε στο Μάδεργουελ της Σκωτίας, αφού κατάφερε και οδηγησε την ομάδα του να σηκώσει την κούπα

             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η Εθνική Εφήβων της Κύπρου χάρη στην προπονητική καθοδήγηση του Εβρίτη Κώστα Δεληκώστα νίκησε τη Βόρειο Ιρλανδία 3-0 (25-11, 25-15, 25-23) στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μάδεργουελ της Σκωτίας...Ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη σε ισάριθμους αγώνες για την Εθνική Κύπρου, που καθ' όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος παραχώρησε μόνον δύο σετ (από ένα σε Λουξεμβούργο και Σαν Μαρίνο).

Με τη νίκη αυτή η Κύπρος επανέκτησε τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2006 στο πρώτο στην ιστορία Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Μικρών Κρατών, αλλά είχε απολέσει το 2008 από το Λουξεμβούργο. Στον αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Δεληκώστας παρέταξε τους Ττόφια, Αβερκίου, Σπύρου, Μοσχοβάκη, Αγαπίου,Γιαννάκκο και libero τον Χαραλαμπίδη, ενώ χρησιμοποίησε και τους Προδρόμου, Καλαφάτη, Χαραλάμπους και Μιχαήλ.

Στους άλλους αγώνες της ημέρας το Σαν Μαρίνο νίκησε την Ιρλανδία με 3-0 (25-18, 25-16, 25-16) και το Λουξεμβούργο τη Σκωτία επίσης με 3-0 (25-15, 25-23, 25-18).

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/