Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Θρακιώτης μαθητής Δημοτικού αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο σκάκι!!!

Το φράγμα προς τη κορυφή έπεσε και ο Γεράσιμος Βαλλιάνος αναδείχθηκε πρωταθλητής

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Πρωταθλητής Ελλάδος Δημοτικών σχολείων (ΣΤ τάξης) στο σκάκι αναδείχθηκε ο μαθητής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και αθλητής του «Εθνικού» Γεράσιμος Βαλλιάνος.

Σε ένα από τα ισχυρότερα πρωταθλήματα που έγιναν ποτέ στη χώρα μας στο μαθητικό σκάκι, με τη συμμετοχή των καλυτέρων μαθητών και αθλητών με διεθνή αξιολόγηση από όλη την Ελλάδα, κατέλαβε τη 1η θέση με 7 νίκες και μια ισοπαλία σε 9 αγώνες. Ο Γεράσιμος σίγουρα είναι ένα μεγάλο ταλέντο, σε μια πόλη που ανέδειξε μεγάλα ταλέντα στο νεανικό – και όχι μόνο- σκάκι που τόσες φορές «παρά λίγο» δεν έφεραν τη μέγιστη διάκριση στον αθλητισμό της πόλης μας.

Το σπάσιμο του φράγματος προς την κορυφή τον αναδεικνύει ίσως ως το μεγαλύτερο. Η βοήθεια των προηγούμενων μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα αντιληπτή στην επιτυχία αυτή του Γεράσιμου, όμως η «παράδοση» είναι αυτή που σε υποχρεώνει να βάλεις τον πήχυ ψηλά και οι « αφανείς» προηγούμενοι που σπρώχνουν κι αυτοί να τον περάσεις. Καλή συνέχεια Γεράσιμε για όλο και ψηλότερα στο ευχάριστο και δημιουργικό παιχνίδι – σκάκι. Βοηθάει και στα υπόλοιπα.

Χρήστος Αντώνογλου
Πρώην αρχηγός των εφηβικών – και όχι μόνο- ομάδων σκάκι του «Εθνικού».

.