Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκδήλωση για την διάδοση των ντόπιων ποικιλιών στην Κομοτηνή

Διοργανώθηκε για ενδέκατη
συνεχόμενη χρονιά στο 9ο
Δημοτικό Σχολείο της πόλης

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 διοργανώθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, για ενδέκατη, συνεχή χρονιά, η εκδήλωση για την διάδοση και διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Στην εκδήλωση, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων που παραβρέθηκαν, έγινε ενημέρωση από τον δάσκαλο Νίκο Δομπάζη για τον τρόπο που μπορούμε να συλλέξουμε, να διατηρήσουμε αλλά και να διαδώσουμε τις ντόπιες ποικιλίες λαχανικών, φρούτων και όχι μόνο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από εξακόσια άτομα όχι μόνο από την Κομοτηνή αλλά και από χωριά του νομού και γειτονικές πόλεις.
Στο τέλος μοιράστηκαν στον κόσμο φυτά λαχανικών από ντόπιες ποικιλίες. Έτσι ο καθένας που έπαιρνε από δέκα περίπου φυτά, είχε τη δυνατότητα να κρατήσει μόνος του πλέον την επόμενη χρονιά σπόρους και να κάνει το δικό του φυτώριο με λαχανικά ντόπιων ποικιλιών στον κήπο του.

Τα σχολεία που πήραν μέρος στην εκδήλωση και έφεραν τα δικά τους φυτά, πέρα από αυτά του 9ου Δημοτικού, που φύτεψαν και περιποιήθηκαν οι μαθητές τους, ήταν τα: 6ο, 9ο, 10ο νηπιαγωγεία της Κομοτηνής, τα 1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 10ο, 11ο, 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής, καθώς και τα μειονοτικά 3ο, 4ο, και Ασωμάτων.

Επίσης πολύτιμη ήταν και η βοήθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, από την εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» και την ομάδα εθελοντών «Βελανιδιά».

.