Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ανακοίνωσε εκ νέου υποψηφιότητα ο Ντόλιος

Δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, περιμένοντας την ανακήρυξη από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ή έστω την αποψινή προκήρυξη των εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ

Μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα απογοήτευσης, κατάθλιψης και φόβου για το μέλλον, η χώρα οδηγείται στις εκλογές και ο ελληνικός λαός καλείται να αναλάβει ευθύνες ιστορικών πραγματικά διαστάσεων.


Τα κόμματα οφείλουν να διατυπώσουν με ειλικρινή και σαφή τρόπο τις πραγματικές τους θέσεις, για να μπορούν οι πολίτες να κρίνουν και να αποφασίσουν υπεύθυνα.

Η αίσθηση μου είναι, ότι αυτό που πλανάται στην ελληνική κοινωνία είναι το ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τη δυναμική και το ρόλο του. Είναι αναγκαίος ο μετασχηματισμός του και η διάταξή του απέναντι στη νέα πραγματικότητα. Αυτή η ανάγκη έχει οδηγήσει ήδη σε νέα σχήματα , τα οποία συγκροτήθηκαν όπως- όπως.
Αναπτύσσουν έναν πολιτικό λόγο, βασισμένο σε λάθος υποθέσεις εργασίας, έναν λόγο σκόπιμα ασαφή. Είναι λόγος αντιφατικός, λαϊκίστικος και επικίνδυνα ανεύθυνος, αφού οδηγεί σε ρίσκα καταστροφικά , αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να υποστούν το πολιτικό κόστος.

Αβέβαιος, ασαφής και προδήλως αντιφατικός είναι και ο λόγος που αναπτύσσει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς. Κυριαρχείται από το φόβο του πολιτικού κόστους. Δεν είναι όμως η ώρα για τέτοιους υπολογισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστή το νέο του Πρόεδρο, ανέλαβε την ευθύνη και πέτυχε να οδηγήσει τη χώρα στη νέα δανειακή σύμβαση μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI). Διασφάλισε την δυνατότητα να δώσουμε τη μάχη για τη έξοδο από τη κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την Ευρωζώνη και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είπαμε και λέμε καθαρά και με απόλυτη σιγουριά πως το «όχι» στη δανειακή σύμβαση θα ισοδυναμούσε με το οριστικό τέλος κάθε ελπίδας ανάκαμψης και βεβαίως την παράδοση της χώρας άνευ όρων σε νέους μαυραγορίτες. Για να γίνει όμως το «ναι» η ελπιδοφόρος αφετηρία πρέπει η μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη μαζί με την Κοινωνία των Πολιτών να κηρύξουν τον πόλεμο στα πελατειακά δίκτυα σε κάθε νομό και σε κάθε πόλη, να κηρύξουν τον πόλεμο στον κρατισμό και τον λαϊκισμό.

Υπάρχει Ελπίδα

Ναι με απόλυτη σιγουριά. Αρκεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να διατυπώσουμε σαφή και ειλικρινή λόγο. Να πούμε στους πολίτες τι και πως θα το κάνουμε. Το ελάχιστο που οφείλουμε αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι να μην κρύψουμε την πραγματικότητα.

Η οικονομία μπορεί να αλλάξει πρόσημο από τα μέσα του 2013.

Εργαλεία και τρόποι υπάρχουν και είναι συγκεκριμένα.

Το ΕΣΠΑ είναι το πρώτο απ΄αυτά και έχει αρχίσει η ενεργοποίησή του όπως και στο Νομό μας αρχίζει να διαφαίνεται.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα δώσει την απολύτως αναγκαία ρευστότητα στην αγορά όταν ολοκληρωθεί.

Το ένα δις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα ανακουφίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η εξάλειψη της διαρκούς απειλής της πτώχευσης θα κινητοποιήσει λιμνάζουσες αποταμιεύσεις σε τράπεζες, σε σπίτια ή αυτές που νομίμως ή όχι έφυγαν στο εξωτερικό.

Προϋπόθεση βεβαίως για την επιτυχία αποτελεί η δημοσιονομική εξυγίανση και η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο περιορισμός των δαπανών του δημοσίου και η αύξηση των εσόδων μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής είναι οι μοναδικές επιλογές για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου. Μόνον έτσι θα αποφύγουμε νέα οριζόντια μέτρα και περικοπές. Υποσχέσεις για παροχές οι οποίες δεν κοστολογούνται και για τις οποίες δεν αναφέρονται οι πηγές χρηματοδότησης τους δεν είναι απλώς ανεδαφικές, αλλά και πολιτικά απαράδεκτες σε μια περίοδο που η απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η αλήθεια.

Η ανακούφιση θα έρθει με την μεγέθυνση της οικονομίας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση εγκατάλειψη της πειθαρχίας. Όσοι ονειρεύονται επιστροφή στο παρελθόν είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ομαλότητας και εθνικής ευθύνης διεκδικεί την νίκη στις εκλογές. Έχοντας πλήρη επίγνωση και των δικών του ευθυνών για την σημερινή κατάσταση. Έχοντας απόλυτη συναίσθηση του βάρους το οποίο ζητεί να του αναθέσουν οι πολίτες. Πεποίθηση μου είναι ότι οι πολίτες παρά το θυμό και την μεγάλη δυσκολία τους θα κάνουν την επιλογή τους με υπεύθυνο τρόπο. Πρώτα απ΄όλα γιατί δεν θέλουν να πάνε οι θυσίες τους χαμένες. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι για να κινηθεί η οικονομία, για να ανασάνει η αγορά, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και εύκολος δρόμος.

Προσωπικά θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Κατ΄άρχήν γιατί δεν είμαι ρίψασπίς.

Βεβαίως, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος για τον Νομό και την Χώρα.

Γιατί έχω κατανοήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην Πατρίδα μας.

Γιατί πιστεύω ότι μπορώ να έχω έναν ουσιαστικό ρόλο σ΄αυτήν την νέα, δύσκολη και μεταλλασσόμενη περίοδο.

.